Kezdőlap » Látnivalók » Mit vásárolhatunk Brüsszelben?

Mit vásárolhatunk Brüsszelben?

Brüsszel Európa egyik első olyan városa volt, amely fedett üzletsorral rendelkezett. Az exkluzív Galeries Saint-Hubert 1846-ban készült el, és még ma is kellemes sétára invitál – akármilyen is az időjárás.
Művészeti tárgyak és zsibáru, előkelő divat és nemzetközi design – egy brüsszeli bevásárló-körút legfőbb jellemzői. A brüsszeli csipke hagyományos szuvenír, még ha a város jelképe, a pisilő kisfiú csipke formában, bekeretezve furcsán is mutat.
Különösen kedvező áron kaphatóak a francia és olasz férfidivat termékei, míg a stílust tudatosan szem előtt tartó hölgyek kedvükre válogathatnak a belga divattervezők üzleteiben. A legjelentősebb divatüzletek a Rue Antoine Dansaert-on, a tőzsde közelében találhatók, ahol a kis butikokban sok vicces és furcsa dolog kapható, valamint az Avenue Louise-on, ahol exkluzív és előkelő árukat vásárolhatunk. Brüsszeli jellegzetességek természetesen a csipke és az édességek. Mindkettőből széles a választék, bár csipke tekintetében nem árt az óvatosság. Sokszor túl magas összegeket kérnek érte. A bonbon viszont egyáltalán nem olyan drága, mint azt várnánk. Kb. 10 euróért már tekintélyes mennyiségű ínyencséget kaphatunk.

Brüsszelben nincsenek meghatározott nyitvatartási idők. Hétköznapokon és szombaton az üzletek általában 10-től 18 óráig tartanak nyitva, a pékségek vasárnap délelőtt is kinyitnak. A legtöbb Grand’ Place körül található üzlet vasárnap is 20 óráig
fogadja vásárlóit.

Abattoirs és Marché du Midi

Kedden a Gare du Midin található óriási piacon a kereskedők már korán reggel felállítják standjaikat, amelyen főleg élelmiszereket árusítanak. Gazdák érkeznek Flandriából, vadászok az Ardennekből és halászok a tengerpartról. Minden kapható, ami az ínyenceket felcsigázhatja – igazi paradicsom. Ha már eleget nézelődtünk, akkor a környéken található kávézókban a kofákkal együtt megihatunk egy kávét és a Rue RopsyChaudron- on sétálhatunk egyet a városból kivezető irányban. Ebben az irányban néhány perc után újabb látnivalóhoz érünk. Az anderlechti vágóhíd területén minden pénteken, szombaton és vasárnap egy másik, keleties hangulatú, hatalmas piac is működik. Szinte minden kapható: az élő állatoktól kezdve a hanglemezeken, sajtokon, autókon keresztül egészen az egzotikus fűszerekig. Különösen Brüsszel külföldi lakosai nézelődnek itt gyakran.

A képregények Brüsszel utcai látképéhez tartoznak, képregény-mániásoknak
a Chaussée de Wavre 170-es szám környékén több képregényüzletet találhatnak, köztük klasszikus és új képregények, valamint a legújabb mangák óriási választékával.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Visegrádi Fellegvár

A fellegvárat menedékvárként emelték, ami Mátyás korában élte virágkorát, ezt követően a törököknek esett áldozatául. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük