Kezdőlap » Ünnepek » Mit ünneplünk a nemzetközi férfinapon?

Mit ünneplünk a nemzetközi férfinapon?

A férfinapot Trinidad és Tobagoban ünnepelték először 1999-ben, november 19-én. Célja, hogy felhívja a figyelmet a férfiak egészségére, lehetőséget adjon érdemeik elismerésére, az esélyegyenlőség biztosítására, elsősorban apai szerepükben. Magyarországon először 2009-ben tartottak ehhez kapcsolódó ünnepséget.
Különösen az amerikai kontinensen szeretik ezt az ünnepet, jellemzően inkább szervezett rendezvényeken, mint az otthon falai között. Nálunk a nőnap még jóval népszerűbb, mint a férfinap, és persze nagyon nehéz is lehet megfelelő ajándékot választani egy ilyen alkalomra. A virágot jellemzően férfiak adják nőknek, tehát ebből a napból a virágboltoknak és ajándéküzleteknek nem igazán lesz profitjuk, talán ezért is nem terjedt még el a hétköznapokban is.
Fontos figyelembe venni, hogy ezen a napon nemcsak a férjünket, élettársunkat lephetjük meg, hanem az édesapánkat, nagyapánkat, testvérünket, esetleg a barátainkat is. Szóba jöhetnek olyan olyan ajándékok, mint a csokoládé, férfias italok, valamilyen hobbihoz kapcsolódó apróság, kávékülönlegesség és hasonlók. Valószínűleg nem fognak sikert aratni az olyan édeskedő dolgok, amiket például Valentin-napkor szoktak ajánlani az üzletek. A kedves számára viszont biztosan sokat jelentene egy közös fotó vagy előre megtervezett kirándulás, finom, közös vacsora.
Ez egy jó alkalom arra, hogy odafigyeljünk a férfiakra nemcsak ezen a napon, hanem az év többi részében is. A női jogok, célok, életmód fontosságának hangsúlyozása mellett fordítsunk figyelmet a kedvesünk, testvérünk, édesapánk jókedvére, hiszen ők is épp annyira helyt állnak a munkába és a családjuk mellett, mint a nők.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan készülnek az amerikaiak a karácsonyra?

A karácsony ünnepének a világ minden pontján élő ember számára ugyanaz az üzenete, mindenki a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük