Kezdőlap » Látnivalók » Mit tudunk megnézni Nyíregyháza belvárosában?

Mit tudunk megnézni Nyíregyháza belvárosában?

Nyíregyháza egy Észak-Alföldi város Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében található. A belvároson kívül található Sóstó, ahol szintén sok látnivalót találunk, mint ahogy a belvárosban is. Sóstón található például a Sóstógyógyfürdő, a Sóstói Múzeumfalu, az Európa szerteismert Állatkert.

A belvárosban számtalan látnivalót találunk, már csak ki kell válogatni azokat, amelyeket meg szeretnénk nézni és, amelyek minket is érdekelnek. Nyíregyháza belvárosa igen csak hangulatos kis hely, tele van élettel, emberekkel, mozgalmas kép tárul itt elénk.

A Kossuth téren találjuk a Városházát. Ha egy igazán patináns épületet szeretnénk látni, akkor kihagyhatatlan a Korona Szálló és Casino. Ha már az épületeknél tartunk, akkor az eklektikus épületeket se hagyjuk ki a sorból, ilyen például a Megyeháza.

A templomok közül is válogathatunk bőven, hogy melyiket is néznénk meg szívesen, elég nehéz dolgunk lesz, mivel mindegyik gyönyörű és különleges. Templomok: Római katolikus társszékesegyház, Evangélikus templom, Görög katolikus templom, Református templom.

A kulturális turizmus kedvelőnek ajánljuk még megtekinteni a Bizánci Kápolna és Egyházművészeti Gyűjteményt, a Görög Katolikus Egyházművészeti Gyűjteményt, a Városi Galériát, a Nyírvíz-Palotát, a Felső-Tiszavidéke Vízügyi Történeti Gyűjteményt.

A belvárosban található sétálón is el tudjuk tölteni az időnket, hiszen a sétányt kávézók, cukrászdák, üzletek tömkelege veszi körül. De több bevásárló központot is találunk, ha épp vásárolgatni támadna kedvünk.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Drezda

Az egymást követő száz uralkodók nagy becsben tartották udvartartásuk székhelyét, igyekezvén minél pompásabbá varázsolni a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük