Kezdőlap » Ünnepek » Mit tudunk a Halloweenről?

Mit tudunk a Halloweenről?

Mindegy hogyan nevezzük, Halloweeennek, vagy Mindenszentek napjának, esetleg halottak napjának, az eredete egy és ugyanaz. Az emberek az egyik legmisztikusabb éjszakának tartották, egy olyan éjszakának, amiben megmutatkozik a mi világunk, és a másvilágot elválasztó rés, ahol érezhetjük, láthatjuk, esetleg tapasztalhatjuk, milyen erők léteznek az érzékelésen túl, és tisztelettel adózhatunk elhunyt ismerőseink, barátaink, családtagjaink emléke előtt. Ezen az estén különösen erőteljes rezgésesek érezhetünk, a spiritualitás lengi körül, és egyesül az anyagi világgal.

Ezen a napon a világban szinte mindenhol különleges szertartások és rituálék zajlottak, ez a nap különlegesnek számított. A keltáknál ez az idő egybe esett az év fordulópontjával, és a napforduló miatt a sötét esték kezdetével. A kelták úgy hitték, hogy ezen a napon a halottak visszatérnek, hogy szeretteikkel együtt ünnepeljenek.

Az egyházi ünnepek közé valószínűleg azért került, mert a megtérített pogányok könnyebben vették a keresztény vallás tanait, ha szokásaikat, és a rituális ünnepeiket megtarthatták részben, vagy egészben. Ezért az Egyház ezt a napot Mindenszentek napjának nevezte el, megszentelve a halottakat, hogy így biztosítsa az új hívőtársadalom bizalmát az egyház felé. Sokféle legenda kering az ünnep eredetéről, de egyben mind megegyezik: a gyertyagyújtása, a fény, hogy az elveszett lelkek utat találjanak.
Hogy kinek mit jelent manapság ez az ünnep? Ez nem egyszerű kérdés, talán mindenkinek mást és mást.
A spirutális lelkeknek az univerzummal való összekapcsolódást, élők és holtak lelke békés harmóniában .

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

István király kenyere

Ez az az ünnepünk, amely a történelem során nevében a legtöbbet változott. Augusztus 20-a ősi …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük