Kezdőlap » Egészséges életmód » Mit tudunk az arcdiagnosztikáról?

Mit tudunk az arcdiagnosztikáról?

A szem a lélek tükre, tartja a teljességgel igaz mondás, ám ha szem a léleké, akkor az arc a hangulatunké, a belső tulajdonságunk nyitott tárháza. Általában nem figyelünk a mimikánkra, nem gondolkodunk, hogyan fejezi ki arcunk, a gondolatainkat, vagy fájdalmunkat, érzelmeinket. Nem árt tudni, hogy arcunk nem csak a jelenlegi kedvünkről, vagy életünkről, hanem a múltunkról is árulkodik.
A homlok ráncolása általában csak akkor látható, ha éppen dühösek vagyunk, vagy gondolkodunk, de ha mégis előtörnek, ha a tükörbe nézve látjuk, vagy mások említik a gondterhelt tekintetünket, akkor az azt jelenti, hogy önmagunkban őrlődünk valamin, aggódunk valamiért, és ez az egészségünkre is kihatással van. Ha a homlokunk száraz, valószínűleg valamilyen hormonháztartási gond van testünkben, valószínű a pajzsmirigy alulműködése. Ha ilyet tapasztalunk, forduljunk orvoshoz. A duzzadt alsószemhéj leginkább renyhe veseműködés egyik tünete lehet, de általában sok folyadékkal ezen segíthetünk
Cukorbetegség jele lehet a száraz szemhéj feletti rész, ilyenkor fogyasszunk több zöldséget, és cukor helyett mézet.
Érdekes a szemünk elhelyezkedése is arcunkon, a távol-ülő, általában nagy szemek nyitottságot takarnak, az ilyen típusú arcú emberek hiszékenyebbek, és szétszórtabbak, viszont roppant barátságosak.
A közelülő szemű emberek távolságtartóbbak, előretervezők, praktikusak, és gyakran számítóak is.
Az orr nagysága viszont nem a lódítás eredménye, a pisze orr engedékenységet takar, és minél nagyobb az orr, annál egocentrikusabb, és makacsabb az ember.
A női mosolyt is érdemes alaposabban megnézni, mert ha az ajkak széleinél pirosodás látható, az a petefészekben kialakult betegségre utalhat.
Az ajkak, amennyiben egyforma méretűek, kedélyes lényre, jókedvű és kiegyensúlyozott emberre utalnak, a keskeny ajkak keménységre, és makacsságra jellemzőek.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A sport megváltoztatja az örökítőanyagot

Táplálkozás, sport, kiegyensúlyozottság: az egészséges életmód jótékony hatása számos területen érvényesül. Újdonságnak számít, hogy az …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük