Kezdőlap » Karácsony » Mit tudnak a mai gyerekek a karácsonyról?

Mit tudnak a mai gyerekek a karácsonyról?

Megváltozott a világ, s vele megváltoztunk mi is. Megváltozott az életünk, megváltoztak a szokásaink, az igényeink, az elvárásaink, a szemléletünk.
A karácsonyt mindig is nagy izgalommal, előkészületekkel, sütéssel, főzéssel várták a családok. Nem voltak csodaszép, csillogó lakásdíszek, nem voltak műfenyők.

De volt valami varázsa, ami beivódott az emberekbe, s mindegy volt, hogy közvetlen családtag, vagy egy barát, mind együtt élték meg a szeretett ünnepet.
A Betlehemeseket mindenhol nyitott ajtóval, szeretettel várták, megvendégelték Őket.
Karácsony szent estélyén senki nem aludt, a férfiak kártyáztak, hogy éjfélig múlassák az időt, majd éjfélkor szentmisére ment a család minden tagja, hiszen megszületett kis Jézus.

Az ajándékot (ha volt is a fa alatt) saját kezűleg készítették, vagy valami aprósággal kedveskedtek, a házakat nyugalom és meghittség járta át.

Ma már, talán az életvitelünk miatt feledésbe merülnek ezek a dolgok. A gyerekek azért várják a Jézuskát, mert nagyon sok ajándékot kapnak”Tőle” a fenyőfa alá.
Sajnos a mai szülők jó része ezzel akarja kompenzálni, hogy egész évben kevés ideje volt gyermekére, tehát a szülőknek köszönhetően tudatosul a kisgyermekben az a hit, hogy a karácsony az ajándékozás ünnepe.
Úgy gondolják, hogy pótolni tudják ajándékokkal a velük töltött kevés időt, az együtt nem megélt közös játékokat, a kevés törődést, odafigyelést…

Igen! Rohanó világban élünk és kevés időnk marad rájuk. De tegyünk meg minden tőlünk telhetőt, hogy boldogak legyenek, a régi emlékekből átadjunk nekik valamit, mert fontos, hogy a hagyományokkal, az ősi kultúrákkal tisztában legyenek.

Tudják, mi a tiszta szeretet!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan készítsünk karácsonyi párnát?

Nehéz kényelmes párnát találni üzletekben. Többnyire jól néznek ki, ezzel nincs is baj, viszont fél …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük