Kezdőlap » Egészséges életmód » Mit tudhatunk az íriszdiagnosztikáról röviden?

Mit tudhatunk az íriszdiagnosztikáról röviden?

A szem a lélek tükre, ismerjük jól a mondatot, de érdemes lenne kiegészíteni, mégpedig úgy, hogy a szem a test és a lélek tükre. Ha belenézünk saját, vagy kedvesünk, barátunk szemébe, általában annak szépségét, színét, csillogását látjuk csak, nem figyelünk apróbb jelekre. Pedig ha megtennénk, talán meglátnánk némelyik komolyabb betegség előjeleit, így akár életet is menthetnénk. Persze, nem vagyunk képzett íriszdiagnosztizálók, tulajdonképpen még ma is a hátsó kertben „kullog” ez a tudományos vizsgálat. Az íriszről, és az ahhoz kapcsolható betegségekről az iridológiai vizsgálatok már az 1600-as években elkezdődtek, Philip Meyen von Coburg 1665-ben, kiadta az első íriszvizsgálattal kapcsolatos könyvét.

De hogy magyar nevet is említsünk, Péczely Ignác orvos és természetgyógyász „kalandja” egy beteg bagollyal, alkalmat adott megvizsgálni a madár szemeit, és rájött, hogy a betegséggel egy időben (csonttörés), a madár szemén tapasztalt fekete pont halványulni kezdett, majd el is tűnt.
Miután komolyabban kezdett foglalkozni az írisszel, észrevette, hogy a szivárványhártya egyes részei pontosan megfelelnek az emberi test szerveinek, vagy részeinek. A test minden egyes kis betegségét ma már megláthatjuk szemünkben, akár egy megfázást is, de a komoly betegségek időben való felfedezését nagymértékben köszönhetjük az íriszdiagnosztikának. A természetgyógyászok alkalmazta diagnosztika nem engedi meg, a gyógyszereknek minősülő készítmények felírását, de mivel egyébként is gyakran szövődményekkel járnak, együttműködve más gyógyítókkal orvosolhatóak a betegségek.
Mindig tartsuk szem előtt, jobb megelőzni a betegségeket, mint kilábalni belőle.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az avokádó szerepe az egészséges táplálkozásban

Az avokádó az egyik legnagyobb zsírtartalmú gyümölcs: egy közepes méretű avokádó körülbelül 400 kalóriát, és …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük