Kezdőlap » Baba-mama » Mit tud egy gyerek két éves kor után

Mit tud egy gyerek két éves kor után

Két éves kor után a mozgásfejlődés lelassul, viszont a mozgásában ügyesedik a gyermekünk. Lépcsőn váltott lábbal jár, ügyesen szalad, ugrál például.Megtanul beszélni, sokat kérdez, esetleg számol, el tud mondani egy mondókát vagy verset. Beszédében szépen ragoz, elkezdi hangját tudatosan használni, hangsúlyoz. Próbáljuk bevonni minden tevékenységbe, és beszéljünk neki mindenről a maga kis kora szintjén, olvassunk, meséljünk neki, így bővíthetjük szókincsét.Apró feladatokba bevonhatjuk már, például boltban ő pakoljon be a kosárba, levelet dobja be a postaládába stb…

Fogalmakat meg tud különböztetni három éves korára, pl. milyen táskával hova szoktunk menni, mi a pulóver, mi a kabát, milyen fajta autók léteznek (teher, mentő, tűzoltó stb.)
Három éves korukra a gyermekek általában szobatisztává válnak, bár éjszaka még előfordulhat egy – egy baleset. Óvodába csak szobatisztaság után veszik fel a gyermekeket.
Három éves korra már teljesen önállóan eszik, fogat most gyermekünk. Segítsük, bátorítsuk és biztassuk mindenben.

Játéktevékenysége is változik, épít, pakol, autót már nemcsak tologat, hanem bele is pakol, homokozik, megjelenik a szerepjáték. Szabadtéren szívesen motorozik, csúszdázik, biciklizik, hintázik. Kertben segít kertészkedni, utánozza a szülők és a testvérei tevékenységét. Jellemzően még egyedül játszik, de testvéreivel már ” bandázik”, megy utánuk, ő is azt akarja mindig csinálni amit a nagyok.
Nagyon szép és kedves időszak ez, élvezzük a gyermekünkkel minden percét.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Miért van különbség a terhesség kora és a magzat kora között?

Sok kismamát zavar össze, hogy az orvos egyszer a terhesség hetéről beszél, máskor a magzat …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük