Kezdőlap » Autó » Mit tud az egymilliárd dolláros Lamborghini?

Mit tud az egymilliárd dolláros Lamborghini?

Az olasz luxusautókat gyártó cég nemrégiben bemutatta a legújabb sportautóját, a Lambirghini Veneno Roadstert, ami egy teljes mértékben formabontó koncepciót tükröz. Az autó limitált példányszámban lesz majd csak elérhető, de azt még pontosan nem lehet tudni így előre, hogy hány darabot hoznak létre belőle. Az árát azonban már nyilvánosságra hozták, ami pedig egymilliárd forint, vagyis ennyibe fog kerülni ez a csodajárgány.
Az autó külseje teljes mértékben futurisztikus, egyáltalán nem hasonlít az ismert Murchelago és Gallardo típusokéra, mivel szó szerint egyetlen íves vonal sem található a kasznin. A Veneno Roadsterben egy 6,5 literes V12-es 750 lóerős motor került, ami 355 kilométer / óra végsebességre képes. A gyorsulása is igencsak fenomenális ennek a járműnek, mivel már hihetetlen 2,9 másodpercen van 100 kilométer / órán az autó sebességmutatója. Ennek az egymilliárdos autónak is van egyetlen egy hátránya, mégpedig az, hogy nem rendelkezik tetővel (még behúzható szövetből készült tetővel sem), így aki egy ilyen típusú járgányt szeretne venni, annak tisztában kell lennie azzal, hogy egy nagyobb eső folyamán az autó teljes műszerfala, és belső berendezései is elázhatnak, ezáltal tönkremehetnek.
Az olasz luxusautó gyártó cég azt javasolja a milliárdosoknak, hogy csakis napsütésben használják, mivel egyik fél sem szeretné, ha többszázezer eurós javítást kellene kifizetnie egy ilyen gondatlanság miatt egy Lamborghini tulajdonosnak. Az autó fényszórói teljes mértékben LED világításúak, így még jobban kihangsúlyozva azt, hogy ez egy futurisztikusan drága luxusautó, amit bizony csak az elit osztály engedhet meg majd magának.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Chevrolet Corvette Stingray 2014

Amikor az eredeti Chevrolet Corvette Stingray debütált öt évtizeddel ezelőtt, Zora Arkus-Duntov, a Corvette egyik …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük