Kezdőlap » Baba-mama » Mit tud a 2 hónapos baba ?

Mit tud a 2 hónapos baba ?

Ahogy telik szépen az idő és növekszik gyermekünk , eléri a két hónapos kort . De mégis mit várhatunk porontyunktól ebben az időszakban . A két hónapos babák a sok sok evéstől husisak lesznek , megjellenek a hurkák a kezecskéken illetve a combocskákon is . Viccesen ” karkötő lesz a baba kezén ” :) Ahogy cseperedik a csecsemő , megfigyelhetjük , hogy mosoly jelenik meg bűbájos orcáján . Felfigyel arra , hogy neki is van hangja . Egyre többet gügyög . Telnek a napok és észrevehetően egyre több időt tölt ébren , és ez idő alatt is kémleli a körülötte lévő világot .

Figyelemmel követi a mozgó dolgokat , akár a forgóra is felfigyel , amit esetleg az ágya felé helyeztünk . Ha ügyesek voltunk , akkor már a második hónapra lassan beáll , hogy mikor eszik vagy alszik a baba . Ez a mi mindennapjainkat is nagyban megkönnyíti , hiszen így tudunk előre tervezni , akár a mosás , főzés , takarítás , vagy éppen párunkkal együtt töltött időt illetően . Arról semmiféleképp ne feledkezzünk meg , hogy mi magunk tudunk a legtöbbet segíteni gyermekünknek a fejlődésben . Sokan kérdezik, hogy ” mégis mivel tudnám én otthon fejleszteni gyermekemet ?! ” I

tt egy példa : a babatornát 2 hónapos kortól javasolják az orvosok vagy a védőnők . Ezt te is otthon gyakorolhatod , akár fürdetés után , figyeljünk, hogy óvatosan , vigyázva tornáztassuk a babát . Ezzel a tornával a testkorlátokat tudjuk kialakítani . A korábban már megemlített forgót is érdemes beszerezni és akár az ágy felé helyezni , hiszen ez is nagyban befolyásolja apróságunk fejlődését .

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Születés csodája

Egy nő életében a legnagyobb kihívást a szülés testesíti meg. Ez egy csodás és egyben …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük