Kezdőlap » Betegségek » Mit tehetünk a horkolás ellen?

Mit tehetünk a horkolás ellen?

A hangos horkolás igen megnehezíti a mindennapjainkat, de ez egy olyan probléma, amely nem csak azt fárasztja ki, aki csinálja, hanem azt is, aki hallgatja.
Nem éppen egy élvezetes dolog, ha valaki mellettünk piszkosul húzza a “lóbőrt” és remeg az egész ágy. A horkolás csökkentése , megszüntetése ellen lehet tenni, de van olyan súlyos horkolás is, amely légzéskimaradás miatt következik be, ezt már orvosilag kezelni kell. A “jóindulatú” horkolás megszüntetése ellen többféle módszert találtak már ki. Az egyik az lehet, hogy valamilyen kemény tárgyat (pl. teniszlabda) tegyünk a párna vagy a lepedő alá és ha lehet rögzítsük. Az ember ugyanis többnyire akkor horkol, ha a hátán fekszik. A teniszlabda ebben megakadályozza, mert kényelmetlenné válik a testhelyzet és emiatt oldalra kell fordulnunk. Többféle tapasz is létezik a horkolás ellen, ezt az orra ragasztva kitágítjuk az orrlukat ami megkönnyíti a légzést.
Lefekvés előtt nagyobb mennyiségű alkoholt ne fogyasszunk, mert az ellazítja a garat környéki izmokat és segíti a horkolást. A népi gyógyászat javasolja, hogy lefekvés előtt fogyasszunk több folyadékot, mert akkor nem szárad ki a nyálkahártyánk, ez viszont azt is eredményezheti, hogy horkolni igaz nem fogunk, de gyakran járunk WC-re. Már léteznek olyan készülékek, melyeket a fejre, homlokra kell rögzíteni, a készülék a horkoláskor elkezd rezegni, ez a rezgés figyelmezteti a horkolót, hogy változtasson testhelyzetet. Nagyon fontos lenne az ideális testsúly megtartása, mert az elhízott ember sokkal jobban horkol, mint a nem túlsúlyos társa, hiszen az elzsírosodás csökkenti a levegő árjárhatóságának útját.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Alkoholmérgezés

Az alkoholmérgezéses esetek száma napjainkban már gyakorlatilag egymás mellett halad a drog vagy más gyógyszerkészítmények …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük