Kezdőlap » Betegségek » Mit tehetünk fülfájás esetén?

Mit tehetünk fülfájás esetén?

Mindannyian megtapasztalhattuk már a fülfájást.
A fülfájásnak több oka lehet és nem minden esetben ugyanaz a gyógymód, mert lehet, hogy többet ártunk , mint használunk.
Ha a fülfájásunk megfázás, nátha következménye, valószínűleg a váladék húzódott a fülünkre. Ebben az esetben a lüktető fájdalom mellett, kattogást is érezhetünk. Fontos a váladék oldása, köptető hatású gyógyszer készítmény szedése javasolt. Melegítsünk sót egy zokniban és helyezzük a fájó fülre. Vigyázzunk nehogy túl forró legyen és megégessük magunkat.
Tartsuk melegen a fület, vegyünk sapkát és kerüljük, hogy víz kerüljön bele.
Fülfájásunk oka lehet hallójárat – gyulladás is, ez általában fültisztító pálcika helytelen használatából eredhet, de aki hajlamos rá uszodában tartózkodás után is jelentkezhet a víz fülbekerülése miatt.
Ebben az esetben tilos a fül melegítése, mert többet ártunk vele, mint használunk. Otthoni kezelése általában nem vezet eredményre, mert a szakorvos gyógyszeres csíkot helyez majd a fülünkbe, szükséges a gyógyuláshoz. Vatta behelyezésével óvjuk a nagyon érzékeny hallójáratot és legyen otthon fájdalomcsillapító, mert erős, lüktető fájdalommal jár. A kezelés hatására pár napon belül javulást tapasztalhatunk. Fontos, hogy nem érheti víz és hajunkat kössük fel, ne érje semmi a fület.
Antibiotikum bevételét orvos döntse el, bakteriális fertőzés esetén fel fogja írni. Szedjük be az utasításnak megfelelően, akkor se hagyjuk abba ha fülünk már nem fáj.
Aki hajlamos a fülfájásra, próbálja elkerülni a kiváltó okokat, pl. uszodában használjon füldugót, ami megakadályozza a víz fülbe jutását.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amit az eboláról tudni érdemes

Ebola. Az utóbbi időben ez a szó tartja rettegésben a világot, pánikot okozva mindenütt, ahol …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük