Kezdőlap » Betegségek » Mit tehetünk az allergia ellen kismamaként?

Mit tehetünk az allergia ellen kismamaként?

A babavárás boldog pillanatait keserítheti meg az allergia, a kellemetlen és állandó prüszkölés, vagy a súlyosabb következmények. Allergiás reakciót sok minden kiválthat, például állatok szőre, pollenek, vagy élelmiszer. Vannak szezonális allergiát okozó betegségek, és tartós, folyamatos allergiát okozó megbetegedések.
A legtöbb allergén a saját lakásunkban, otthonunkban indít támadást, ezeket igyekezzük elkerülni, kiküszöbölni, megszüntetni.
• Poratka: a lakás számos pontján felüti fejét, a szőnyegekben, függönyökben, a plüss állatok szőrében, de a bútorhuzatok is kedvenc helyei között szerepel. Alapos porszívózással, vizes szőnyegtisztítással, már kaphatók gőzölögtetők, amelyek a forró gőzt használják fel az atkák ellen, és amit a konyhában számos makacs szennyeződ eltávolítására is használhatunk.
• Asztma: fokozottan veszélyes a kismamákra, az egyéb provokáló tényezők súlyosbíthatják a betegséget, de alapesetben ugyanolyan a terhesség, mint az egészséges eseteknél. Nagyon fontos , hogy mindig a megfelelő kezelést kapja a kismama, mert ha valami oknál fogva, például valami betegség kialakulása miatt a felírt gyógyszer esetleg árthat, ezért mindig tájékoztassuk a kezelő orvost a legkisebb változások beálltáról is.
• Légúti allergiák: esetén használjunk a lakásban pollenszűrő berendezést, a gyakori szellőztetés is hatékony, kerüljük a tablettás allergia megelőzést (ez akár a tejjel együtt a kisbabába is bejuthat), viszont a kalciumpótlást, orr cseppeket, szemcseppeket bátran használjuk.
• Ételallergiák: a már ismert allergiát okozó élelmiszereket természetesen továbbra is mellőzzük , viszont kialakulhat terhességi allergia, ami a szülés után általában megszűnik, viszont a babának allergén hajlama lesz ezekkel az ételekkel szemben. Leggyakoribb ételallergiát okozó élelmiszerek a tojás, tej. A kisbabák allergia elleni védelmét erősíthetjük a szoptatással, minél hosszabb

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mitől alakul ki a bőrszárazság?

A száraz bőr a bőrben található faggyúmirigyek túlzottan alacsony zsírtermelése, és a bőr nedvességszabályozásának zavara …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük