Kezdőlap » Divat és szépség » Mit tehetünk a szőrbenövés ellen?

Mit tehetünk a szőrbenövés ellen?

A benőtt szőrszálak fájdalmat okoznak, és akár súlyos gyulladások is kialakulhatnak miattuk. Ha néhány egyszerű tanácsot betartunk, megelőzhetjük a kellemetlen problémát.

A szőrbenövés gyakran a különböző szőrtelenítő módszerek következtében alakul ki. Azoknál, akik erős, sűrű testszőrzettel rendelkeznek, nagyobb a szőrszálak benövésének esélye.

A borotva például közvetlenül a bőrfelszínen vágja el a szőrszálakat – ennek következtében megtörténhet, hogy a szőr rossz irányba kezd el növekedni, tehát visszanő a bőrbe. A különböző epilációs módszereknél, például a gyantázás során, a szőrszálak gyökerestül tépődnek ki: szintén fennáll a veszélye annak, hogy az újonnan kialakuló szőrszál a bőr alatt kezd nőni. A jelenség oka, hogy a gyantacsíkot a szőrnövekedéssel ellenkező irányban kell lehúzni. A visszanövő szőrszálak ezért nem tudnak a felszínre jutni, és a bőrben növekednek tovább. Azoknál, akik hajlamosak a száraz bőrre, az elhalt hámsejtek eltömíthetik a pórusokat, ezzel megakadályozhatják, hogy a szőrszál kinőjön a bőrből.

A legjobb módszer a szőrbenövés megakadályozására a rendszeres peeling. A bőr radírozása, tisztítása gondoskodik a megfelelő vérellátásról, és az elhalt hámsejtek eltávolításáról. A frissen szőrtelenített bőrfelületen a peelingeket ne alkalmazzuk. Az igénybe vett bőrnek ilyenkor ápolásra van szüksége. Szőrtelenítés után várjunk legalább kér napot, és csak ezután alkalmazzuk a peelinget. Ne vigyük túlzásba: heti egy, vagy két alkalom elég.

Ha a baj már megtörtént, a szőrbenövés kialakult, egy forró fürdő segíthet megnyitni a pórusokat. A forró víz hatására a szőrszálat valószínűleg egy csipesszel is ki tudjuk húzni a bőrből. Legyünk azonban óvatosak, hogy ne sértsük fel a bőrt. Ha nem tudjuk eltávolítani a szőrszálat, vagy a szőrbenövés rendszeresen előfordul, kérjünk tanácsot bőrgyógyásztól.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Csík bogarak

A bogarak földünk leginkább nem szeretet fajához tartoznak.Nagyon sokan félnek tőlük pedig ezeknek a kis …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük