Kezdőlap » Kert » Mit tegyünk tavasszal a kertben?

Mit tegyünk tavasszal a kertben?

Szerencsés az,a kinek megadatik, hogy kertje is van a háza vagy lakása mellé, azonban hosszú távon igen sok gondot is szül a dolog. A kert nagyon szép és hasznos tud lenni, azonban a megfelelő gondoskodás ehhez elkerülhetetlen. Ha nem foglalkozunk eleget a kerttel, akkor gyorsan túlnő rajtunk, igénytelenné válik, burjánzik és ennek visszafordítására tízszeres energiát kell belefektetnünk.

Amikor megérezzük, hogy a tavasz megérkezett az első dolgunk az legyen, hogy rendbe tesszük az ősszel megfelelően felásott kertet. Szedjük össze a még esetleges faleveleket, gallyakat és különböző bio hulladékokat is. Ha ezzel megvagyunk, akkor vásároljuk meg azokat a magokat, amelyeket szeretnénk elvetni. Kísérletezzünk nyugodtan és soha ne vásároljuk a legolcsóbb magokat, mert azoknál nagyobb a lehetőség arra, hogy nem kel ki belőlük semmi.

Ha megvannak a magokat gondolatban rendezzük el, hogy mi hova kerül majd, igyekezzünk úgy beosztani a kertünket, hogy ne kerüljön ugyanarra a területre az a zöldség és gyümölcs, ami tavaly is el volt vetve. Minden növénynek más-más tápanyagra van szüksége, így ha tavaly paradicsom volt a területen, akkor idén lehet szegény azokban a tápanyagokban, amelyekre szükség lenne a megfelelő növekedéshez és terméshez.

Miután meg van minden a megfelelő kialakításhoz kapáljuk fel a területet, hisz hiába ástuk fel a kertünket a hó terhe és az idő múlása miatt kissé lelaposodott a föld, megkeményedett. Ha felkapáltunk használjunk gereblyét és alakítsuk a kertünket az általunk leginkább tetszőre.

A legfontosabb pedig, amelyről már esett szó: sose hanyagoljuk el a kertünket, minden nap foglalkozzunk vele, mert meghálálja majd a törődést.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A növények hőmérséklet igénye.

A hőmérséklet elsősorban a fénnyel együtt hat. A dísznövények hőmérsékletigénye a fényviszonyok változásával együtt módosul. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük