Kezdőlap » Otthon biztonság » Mit tegyünk a pókokkal a lakásban?

Mit tegyünk a pókokkal a lakásban?

Azt hiszem, nem kevesen vannak azok, akik irtóznak a pókoktól. Főleg azoktól, amik a saját otthonukban bukkannak fel. Látszólag minden ok nélkül. Persze mi nem szeretjük, ha pókháló borítja az egész lakást. És annak a gondolata is kellemetlen, hogy szabadon mászkálnak éjjel-nappal. Ősszel ne is csodálkozzunk, ha hívatlan vendégekként jönnek hozzánk. Ők is keresik a melegebb helyet az átteleléshez, és hogy lepetézzenek.
Lakásunkban, házunkban a legkülönbözőbb fajba tartozó pókok jelenhetnek meg, és nem csoda, hogy nem kívánatos behatolónak tartjuk őket. Ezek általában ártalmatlan pókok, amik kerülik az emberek közelségét.
Jelenlétüknek azért haszna is van. Mivel rovarokat fogyasztanak, az otthonunkban található rovarokat eltüntetik helyettünk. A hálójukba beleragadnak a repkedő szúnyogok, apróbb rovarok.
Ha néha-néha egy-egy példány felbukkan, az még elviselhető. A babonásabbak hagyják életben, de szépen tegyék ki őket a szabadba; a nem félősek végezzenek vele, vagy húzzák le a wc-n. De ha nagy számban vannak jelen, az azt is jelezheti, hogy fészket rakott és lepetézett egy a lakás egy eldugott sarkában. Ilyenkor érdemes minden zeg-zugot kiporszívózni a lakásban. Ezek a soklábúak bárhova beférnek, a legkisebb helyen is könnyedén elbújnak. Ha az sem segít, akkor nincs mit tenni, vegyszerek bevetésével próbáljunk véget venni az inváziónak. Sokféle rovarölő szer, spray létezik, kültéri és beltéri használatra, mászó rovarok ellen. De a pókok tömeges jelenléte arra is utalhat, hogy másik rovarból van sok a lakásban, ami a póknak bőséges táplálékul szolgált. Ha például sok a hangya, poloska, csótány, akkor nem csoda, hogy a pókok sem mennek el, hiszen ott van helyben az eleség. Ahhoz viszont már é

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan készítsünk higiénikusan ételeket?

A higiéniára nem csak az otthonunk takarításánál kell figyelnünk, hanem az ételkészítésnél is, vannak itt …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük