Kezdőlap » Szilveszter » Mit tegyünk, hogy ne szökjenek el házi kedvenceink Szilveszter éjszakáján?

Mit tegyünk, hogy ne szökjenek el házi kedvenceink Szilveszter éjszakáján?

Mivel a Szilveszter egy hangos, zajos, de vidám ünnepség, épp ezért vigyáznunk kell a házi állatainkra, hogy el ne szökjenek a nagy zaj miatt. Hiszen az állatok hallása sokkal élesebb, mint az embereké, így a nagy zaj és vidámság megijesztheti az állatokat. Az állatok ösztönösen menekülni kezdenek a nagy zajtól és, így ezen az este sok kis kedvenc elkószál otthonról. Másnap ilyenkor érdemes házi kedvenceinket a közeli menhelyeken keresni.

De hogyan is kellene megelőzni, hogy elszökjenek?

Először is ezen a napon nagyon nagy figyelmet kell szentelni állatainknak. Először is zárjuk be az ajtókat, kapukat, hogy ha az udvaron vannak a kedvencek, akkor ne tudjanak könnyedén elszaladni. Ha van lehetőségünk vigyük be egy zárt helységbe, például a garázsba. De a legjobb megoldás, ha bevisszük magunkkal a kedvencünket a házba, lakásba és velünk együtt élvezik az ünnepet. Így a legkevesebb rá az esély, hogy eltűnik kutyusunk, cicánk stb.

Az udvaron hagyott állatokra ajánlott többször is ránézni, hogy megvan-e még, nem fél-e. Hiszen az állatok, mint például a kutya sokszorosát hallja, azt, amit mi emberek hallunk. Sokkal kiélezettebbek a hallásuk a hangos zenére, a sípoló hangokra, a zajokra. Ha nincs más választásunk csak az udvar, akkor legalább zárjuk be kedvenceinket a ketrecükbe. Ott nagyobb biztonságban vannak, mint az udvaron, ahol a nagy zajok zavarása miatt esetleg kiássák magukat az udvarból.

Figyeljünk hát a kedvenceinkre fokozottan, nehogy szem elől tévesszük őket, hiszen ők már szinte családtagnak számítanak.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan szervezzünk otthon szilveszteri partit?

Röviden: vendéglista, ételek, italok – alkoholos és alkoholmentes, hangulat – zene, fények, lampionok, esetleges házirend, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük