Kezdőlap » Karácsony » Mit tegyünk, hogy ne essünk a karácsonyi házaló csalók áldozatául?

Mit tegyünk, hogy ne essünk a karácsonyi házaló csalók áldozatául?

Nagyon sok idős, nyugdíjas ember el ma Magyarországon. Ők már nem szívesen mozdulnak ki otthonaikból, éppen ezért a házalók ebben az időszakban előszeretettel keresik fel Őket és esnek csalás áldozatául.

Mivel a november hónap már a karácsony „előszele” ezért mindannyian kezdünk azon gondolkodni, hogy mit vegyünk a szeretteinknek. Ezt a rossz emberek is tudják, éppen ezért még a karácsonyi nagy bevásárlás előtt igyekeznek az otthonokba bejutni és hamis termékekért pénzt kicsalni.
A leggyakrabban alkalmazzák az ünnepi időszakban az – Önök nyertek… megkeresést. A legkülönfélébb trükkökkel kápráztatják el a gyanútlan háziakat, akik ilyenkor a szeretteikre gondolnak főként és arra, hogy ezzel a „nyereménnyel” megajándékozzák a családot.
Milyen jó is ez, hiszen nem kell az üzletekben válogatni, nem kell az ajándékvásárlás miatt utazgatni, hiszen most az otthonukban kapott ajándékokból jut az egész családnak. A termékek bemutatása megszerettetése után, hatalmas összeget mondanak az áru értékére, – de mivel a gyanútlan áldozat a szerencsés nyertes, ezért most jelképes összegért kapja ezt mind meg.
Sajnos az idős, de még a fiatalabb korosztály sincs minden áru értékével tisztában, ezért sokan el is hiszik, hogy Ők most tényleg jóval olcsóbban jutnak hozzá minőségi termékekhez, hiszen ezt csak Ők kapják meg ilyen olcsón, mert nyertek.
Gondolatban már el is döntötték, hogy mit-kinek adnak a vásárolt dolgokból karácsonyra. Majd ezután jön a szomorúság. Örömükben megmutatják valamelyik szomszédnak, vagy családtagnak, s az lehet, hogy azonnal nem fogja tudni, mi is történt, de ha már Neki is tetszettek a dolgok, megnézi az árakat interneten.
Döbbenet! Nem hisz a látottaknak! Az ismerősét 30-50-100 ezer forinttal becsapták! Szomorú dolgok ezek, de sajnos megtörténnek. Főként megnövekszik ezeknek a becsapásos módszereknek a száma karácsony időszakában, mert ilyenkor sokkal nagyobb a vásárlási hajlam az emberekben, mint az év bármely szakában.
Tényleg közeleg a karácsony, éppen ezért legyünk ezekkel a vásárlásokkal nagyon, nagyon óvatosak!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan készítsünk karácsonyi párnát?

Nehéz kényelmes párnát találni üzletekben. Többnyire jól néznek ki, ezzel nincs is baj, viszont fél …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük