Kezdőlap » Ház karbantartás » Mit tegyünk, hogy a lakásunk ne váljon betörők célpontjává?

Mit tegyünk, hogy a lakásunk ne váljon betörők célpontjává?

A betörők egyes esetekben nem csak az értékeinket, hanem az egész lakásunkat, de még a családtagjaink, és saját életünket is veszélyeztethetik, ezért nagyon kell ügyelnünk arra, hogy az otthonunk betörő biztos legyen.
Az első célpont, amit általában kifigyelnek, az olyan házak, melyekbe könnyen be lehet jutni. Vagyis melyeknek nincs olyan kifejezetten jó biztonsági rendszerük, és egyszerűen fel tudják törni a zárat például. Amennyiben olyan az ablakunk, melyre ránézve az juthat bárkinek az eszébe, hogy könnyű lenne rajta bejutni, az a betörőknek is szemet szúrhat. Szintén kulcsfontosságú lehet, hogy a nyílászárók előtt ne hagyjunk semmilyen olyan dolgot, amivel feltörhetik az ajtót, vagy ablakot, akár csak kerti szerszámot, vagy seprőt se.
Ügyeljünk arra, hogy ha hosszú távra utazunk el otthonról, akkor valaki ürítse folyamatosan a levelesládánkat, és a szemetesünket se hagyja kint a kelleténél tovább, ugyanis ezeket a dolgokat is hamar kifigyelik a betörők. Egyes kutatások szerint a facebookon, és más közösségi oldalakon is érdemes vigyázni, hogy mikor mit posztolunk ki, és kivel milyen bizalmas információt osztunk meg, mert egyes betörők ezen keresztül is kiszemelhetik következő célpontjukat- vagyis például ne osszuk meg, hogy pontosan megyünk el otthonról két hétre.
A legtöbb betörő számára nemcsak egy lakás, hanem egy bérház vagy társasház tárolója is jó célpont lehet, így ide sem ártana egy kamerát, biztonságos zárrendszert, riasztót, vagy legalább álkamerát felszerelni, ami elriaszthat sok betörőt.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan szervezzük az időszakos nagyobb feladatokat a háztartásban?

A napi-heti időbeosztás mellett érdemes tekintettel lenni arra, hogy számos olyan háztartási, kerti munka adódik, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük