Kezdőlap » Egészséges életmód » Mit tegyünk ha úgy érezzük valaki igazságtalan velünk?

Mit tegyünk ha úgy érezzük valaki igazságtalan velünk?

Mindenkivel előfordult már, hogy olyan szituációba került, amikor teljesen váratlanul szembesül olyan dolgokkal, amelyeket igazságtalannak érez.
Problémák mindig akadnak, ezek megoldása kiteszik az egész napot, állandóan ekörül forognak a gondolataink, de az élet megy tovább és nem uralkodhatnak el rajtunk.
Mit tehetünk ha mégis egyszer csak egy beszélgetés alkalmával, esetleg más módon ( pl. írásban) közölnek velünk olyan dolgokat, amik félreértéseken alapulnak, esetleg téves feltevésekből áll és még ha van is igazságalapja, úgy érezzük önző a másik fél, mert minket nem vesz tekintetbe és hajtja az ő szemszögéből a dolgokat?
A legrosszabb, amikor nincs lehetőségünk ezt azonnal tisztázni valamilyen okból. Rossz kedvűek leszünk, felidegesítjük magunkat, mert ha jogosan háborodunk fel akkor az valóban számunkra igazságtalan dolgokat tartalmaz.
Reakciónk lehet, hogy nem fogunk magyarázkodni, hogy milyen önző a másik fél, elgondolkodunk vajon tényleg ennyire megbántva érzi magát és a viselkedésünkkel ezt váltottuk ki belőle? Ha nem tudunk azonnal reagálni, átgondolhatjuk a válaszunkat, higgadtabban tudjuk ezt az egészet le reagálni.
A hevesség amúgy sem hoz békét, abba a hibába eshetünk, hogy belőlünk is az egónk beszél és ennek újabb vita lesz a következménye.
Két különböző lelki világú ember másképpen gondolhat, élhet meg dolgokat. Ez teljesen természetes. A baj akkor kezdődik, amikor úgy érezzük számon vagyunk kérve, birtokolva vagyunk és azért kapjuk a szemrehányásokat, mert nem minden úgy történik, ahogyan a másik elképzeli. Le kell ülni vele, meg kell beszélni, próbáljunk törekedni arra, hogy ne legyünk bántóak, de határozottan ismertessük a mi álláspontunkat.
A kommunikáció az alapja az emberi kapcsolatoknak, ezt mindig tartsuk elsődlegesnek.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az avokádó szerepe az egészséges táplálkozásban

Az avokádó az egyik legnagyobb zsírtartalmú gyümölcs: egy közepes méretű avokádó körülbelül 400 kalóriát, és …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük