Kezdőlap » Egészséges életmód » Mit tegyünk, ha munkanélkülivé váltunk?

Mit tegyünk, ha munkanélkülivé váltunk?

Sajnos általános, hogy naponta sok száz, sok ezer ember veszti el állását, s ezzel együtt a megélhetését is Magyarországon. Ezt nagyon nehéz megélni, hiszen az állásunk elvesztése anyagilag, lelkileg is összetör bennünket. A mi összeomlásunk viszont kihat a párunkra, gyermekeinkre is. Tehát nem lehet megengedni magunknak az összeomlás luxusát! Amikor munkanélkülivé válik valaki, az első érzések között jelenik meg a félredobottság, feleslegesség érzése. Ezeknek az érzéseknek „megállj”-t kell parancsolni. Nem szabad teret engedni nekik. Jusson eszünkre, hogy sok százezer sorstársunk van. Nézzünk körbe a környezetünkben, ki hogyan viseli ezt. Csak azokra fókuszáljunk, akik a kiutat keresik! Ők lesznek jó példák nekünk! Ha ...

Sajnos általános, hogy naponta sok száz, sok ezer ember veszti el állását, s ezzel együtt a megélhetését is Magyarországon. Ezt nagyon nehéz megélni, hiszen az állásunk elvesztése anyagilag, lelkileg is összetör bennünket. A mi összeomlásunk viszont kihat a párunkra, gyermekeinkre is. Tehát nem lehet megengedni magunknak az összeomlás luxusát!
Amikor munkanélkülivé válik valaki, az első érzések között jelenik meg a félredobottság, feleslegesség érzése. Ezeknek az érzéseknek „megállj”-t kell parancsolni. Nem szabad teret engedni nekik. Jusson eszünkre, hogy sok százezer sorstársunk van. Nézzünk körbe a környezetünkben, ki hogyan viseli ezt. Csak azokra fókuszáljunk, akik a kiutat keresik! Ők lesznek jó példák nekünk!
Ha állást nem is találunk hamar, legalább megtudhatjuk, hogy milyen hiányosságaink vannak a munkaerő-piaci elvárások szerint. Szinte biztos, hogy képeznünk kell magunkat. De ez jó, hiszen bővülnek ismereteink, s a kilátástalanság érzését is elnyomja majd az a siker, amit egy jó vizsga, egy jó oktatás, vagy egy új szakma megszerzése okoz. Ráadásul egy tanfolyamon új embereket ismerünk meg, s szinte biztos, hogy találunk ott igazi barátokat is! Ez az újdonság is segít a lelkivilágunk helyreállításában.
Arra kell vigyáznunk, hogy a munkanélkülivé válás megannyi negatív lelki hozadéka ne érjen el bennünket. Tereljük el a figyelmünket a negatív gondolatainkról! Csináljuk gyorsan egy nagytakarítást, lomtalanítást. Ez több napot is igénybe vesz. Hozzá foghatunk barkácsolni. Biztosan van olyan tárgyunk, amely javításra szorul, de eddig pontosan a munkánk miatt nem volt rá időnk. Találjuk meg az élet apró örömeit ilyenkor is. Minden egyes otthon elvégzett munka, amelyet eddig halogattunk, megadja nekünk a siker élményét és EZ a fontos!! A sikerélmény!
Az, hogy a saját munkanélküliségünket, a feleslegesség érzését hogyan éljük meg, s ezekből profitálva kerülünk ki, csakis kizárólag rajtunk múlik. Az önbecsülésünket, a magabiztosságunkat csakis saját magunk tarthatjuk életben.
Az igazi túlélő, az élelmes azonnal képes alkalmazkodni a megváltozott helyzethez! S ez lesz sikerének kulcsa.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen riasztó tulajdonságai vannak az energiaitaloknak?

Nagyon sokan azt hisszük, hogy napi egy két energiaitaltól semmi bajunk nem lesz, sőt, dob ...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.