Kezdőlap » Hardver » Mit tegyünk ha laptopunkból kitört a jack aljzat?

Mit tegyünk ha laptopunkból kitört a jack aljzat?

A zene hallgatása hozzátartozik a mindennapjainkhoz A legelterjedtebb csatlakozási forma egy laptopon, és a legtöbb szórakoztató eszközön a jack kábel. Ennek igen sok fajtáját ismerjük, a legelterjedtebb, amit az átlag felhasználók is szoktak használni, az a 3,5-es jack csatlakozó. Előfordulhat azonban, hogy laptopunkból ez a csatlakozó, vagy az aljzat, ahová be kell dugni a kábelt kitörik, vagy kitágul a folyamatos használat miatt, és olykor-olykor érdekes jelenségeket tapasztalhatunk, ami a hangszórókból jönnek ki. Mit lehet ilyenkor tenni? Amit egyáltalán nem szabad az az, hogy valamilyen fém anyaggal kipótoljuk, mert ilyenkor csak nagyobb kárt csinálunk. Az a legbiztosabb, hogy ha veszünk egy usb-s hangkártyát.

Ez már évek óta létezik, és igen hasznos tud lenni ilyen esetekben. Habár magát az eszközt nem erre fejlesztették ki, de nagyon hasznos lehet, hogy ha ilyen problémánk van. Az egész rendszer nagyon egyszerűen kezelhető. Az usb-s hangkártyát be kell dugunk a számítógépünk egyik usb portjába, és a másik végébe lehet dugni jack csatlakozókat. Általában egy zöld, és egy rózsaszín aljzat van benne. A zöldbe mindig azt kell dugnunk, amelyik a hifibe, vagy valamilyen zenelejátszóba megy. Ez viszi ugyanis át a jelet, és így fog megszólalni a lejátszó.

A másik, a rózsaszín foglalat pedig arra szolgál, hogy ha van mikrofonunk, akkor azt oda dugjuk be. Nem szabad összekeverni a kettőt, mert akkor egyik sem fog működni, hiszen mindkettőt a hardver vezérli, és nem fogja automatikusan kijavítani a mi hibánkat. Semmi baj nem lesz belőle, egyszerűen csak nem fog működni. Ez egy nagyon hasznos megoldás azoknak, akik ilyen problémával küzdenek.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Miért kell több memória egy számítógépbe?

Mindig csak mondják, hogy ram, memória. Ebben és ebben a gépben ennyi, és ennyi van. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.