Kezdőlap » Betegségek » Mit tegyünk ha gyerekünknek hörghurutja van?

Mit tegyünk ha gyerekünknek hörghurutja van?

A közösségben a vírusok, baktériumok jönnek- mennek, amíg meg nem erősödik gyermekünk immunrendszere bizony előfordul, hogy többet vagyunk vele otthon, mint a közösségben. A hörghurut sűrűn előforduló betegség. Az első pár napban megfázáshoz hasonló tüneteket produkál a gyermek, folyik az orra, köhög, enyhe hőemelkedése lehet. A tüneteket kezeljük, mutassuk meg orvosnak, valószínű váladékoldót, orrcseppet fog kapni a gyermek. Azonban ha a köhögése a 4. napon sem javul, vagy a gyermek közben belázasodik, vigyük vissza az orvoshoz. Köhögése ekkora már rosszabbodik, közérzete is rosszabb, nem látunk javulást. Éjszaka többször felébredhet, rosszul aludhat a köhögéstől, amely hol száraz, hol köpettel járó. Az orvos meghallgatja a tüdejét, ha ...

A közösségben a vírusok, baktériumok jönnek- mennek, amíg meg nem erősödik gyermekünk immunrendszere bizony előfordul, hogy többet vagyunk vele otthon, mint a közösségben.
A hörghurut sűrűn előforduló betegség.
Az első pár napban megfázáshoz hasonló tüneteket produkál a gyermek, folyik az orra, köhög, enyhe hőemelkedése lehet. A tüneteket kezeljük, mutassuk meg orvosnak, valószínű váladékoldót, orrcseppet fog kapni a gyermek.
Azonban ha a köhögése a 4. napon sem javul, vagy a gyermek közben belázasodik, vigyük vissza az orvoshoz. Köhögése ekkora már rosszabbodik, közérzete is rosszabb, nem látunk javulást.
Éjszaka többször felébredhet, rosszul aludhat a köhögéstől, amely hol száraz, hol köpettel járó.
Az orvos meghallgatja a tüdejét, ha hörghurutja van a gyermeknek, a hörgők beszűkültek, a váladék nehezen ürül, nagy valószínűséggel antibiotikum adása szükséges. Előfordulhat, hogy a váladékoldót elhagyva hörgőtágító gyógyszert is adnunk kell a gyereknek, hogy elősegítsük a pangó váladék ürülését.
Szobahőmérsékleten kell lennünk a gyerekkel, hideg levegő ne érje, mert az nem tesz jót és csak meghosszabbítjuk a gyógyulás időszakát.
Kenhetjük a mellkasát mentolos krémmel, igyon sok folyadékot, ez elősegíti a váladék felszakadását. Száraz köhögésre kérjünk köhögéscsillapító gyógyszert, amit éjszakára adjunk be neki, hogy tudjon aludni.
Az antibiotikumot mindig adjuk be az előírt módon, ne hagyjuk abba , még akkor sem ha a gyermek közben jobban érzi magát. Nem szabad lehanyagolni a megfázást, mert súlyos szövődményei lehetnek, mindig mutassuk meg a gyermeket orvosnak, ha valami nyugtalanít bennünket.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen az a kontakt ekcéma ?

Az ekcéma különböző típusai között elsőként a kontakt ekcémát kell említenünk, amely az ún. civilizációs ...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.