Kezdőlap » Betegségek » Mit tegyünk gombás fertőzés esetén?

Mit tegyünk gombás fertőzés esetén?

A gombás fertőzés nagyon gyorsan terjed és erősen fertőző betegség.
A test különböző területén megjelenhet, számtalan gombafaj van, ami más más testtájékon okoz panaszt.
A gombafertőzés jellegzetes tünete a piros, viszkető bőr, nagysága és kiterjedése függ a betegséget okozó gombafajtától.
Leggyakoribb, a láb gombás fertőzése. Erősen izzadó láb, egész nap viselt zárt cipő okozhat fertőzést, vagy az uszodában, szaunában , egyéb helyeken is elkaphatjuk.
A gomba szereti a nyirkos közeget, szaporodását segítjük elő ezzel, így nagyon fontos a gombaölő szerek használata mellett a láb szárazon tartása.
Megelőzhetjük, ha cipőnket hagyjuk teljesen kiszellőzni, naponkénti cipőcsere lenne az ideális. Cipőnket szórjuk gombaölő hintőporral, zokninkat is, lábunkat kenjük krémmel, és mindig más törölközőt használjunk erre a területre, hogy ne vigyük át a test többi részére.
Intim területen, a gombás fertőzés nagyon kellemetlen, égő érzéssel jár, nők esetében már kapható a patikában kúp és krém kombinációja, amivel hamar orvosolhatjuk magunkat, de ha a tünetek még 4-5 nap múlva is fennállnak, mindenképpen keressük fel a nőgyógyászati szakrendelést. A partner kezelése is elengedhetetlen egyidejűleg, hogy az újra fertőzést elkerüljük.
A mell alatti terület, hónalj, térdhajlat is gyakori terület, mindig töröljük szárazra fürdés után és nagyon fontos a higiénia, a fehérnemű naponkénti cseréje.
Az ujjak közötti gombásodás is nagyon csúnya lehet, ha nincs kezelve, keressük fel a bőrgyógyászati szakrendelőt, illetve minden olyan esetben ha nem vagyunk biztosak, milyen kiütések jelentek meg rajtunk. A házi otthon kezeléssel gyakran többet ártunk, mint használunk.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Szemölcs

Sokan halhattunk vagy akár megtapasztalhattuk a testünk bármilyen részén a szemölcs jelenlétét . Ez a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük