Kezdőlap » Betegségek » Mit tegyünk fogfájás esetén?

Mit tegyünk fogfájás esetén?

A fogfájás mindig a legrosszabbkor jön, de egyik fájdalom sem könnyíti meg az életünket.
A fogfájást okozhatja rossz , szuvas fog, a gyökerek gyulladása, gennyesedése és mielőbbi orvosi ellátást igényel.
Megelőzheti régebb óta fennálló kisebb fájdalom, ami gyógyszerekre időszakosan elmúlik, de ez csak a tünetek csökkentése, az okot nem szüntetjük meg vele.
Népi hagyományos gyógymódja a fogfájásnak a pálinkával való öblögetés, az alkohol elpusztítja a baktériumokat, illetve zsibbasztja a fájó fogat, de ez sem jelent tartós eredményt.
A fogorvos felkeresésével, megoldódhat ez a probléma, feltárja a fájás okát és ennek megfelelően kezeli a fogat. Ha lyukas fogunk okozza, töméssel megszüntethető a fogfájás, bár ha már úgy megyünk oda, hogy lüktető fájdalmunk van, akkor az minden esetben gyulladt fogra utal, aminél a feladat először a gyulladás megszüntetése, a fog kitisztítása és antibiotikum szedése.
Röntgennel állapítható meg legbiztonságosabban a fogunk állapota, ugyanis a fájdalom kisugározhat másik – esetleg egészséges- fogunkra is.
Ha gyökérkezelés szükséges az többszöri alkalmat jelent, mindig próbáljuk betartani az előírt időpontokat.
Sokan annyira félnek a fogorvostól, hogy ha eljutnak, a fog kihúzása jelenthet számukra megoldást, de vegyük figyelembe azt, hogy a pótlás több pénzünkbe fog kerülni és a természetes fogunkat nem pótolhatja semmi. Nehezebb vele étkezni, problémákat okozhat a későbbiekben is.
A prevenció ( megelőzés) a legjobb megoldás, félévente keressük fel fogorvosunkat, ügyeljünk a megfelelő szájhigiéniára.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Vesebetegség

A vesebetegség mivel általában sokáig nem okoz panaszt így már elég későn lehet diagnosztizálni. Persze, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük