Kezdőlap » Családi élet » Mit tegyünk a darázscsípéssel…

Mit tegyünk a darázscsípéssel…

Mit tegyünk a darázscsípéssel,hogy fél óra múlva ne is emlékezzünk rá?

Napjainkban azt tapasztalhatjuk,hogy mindenféle bogarak,rovarok mutációival találkozunk,akár közvetlen környezetünkben, az otthonunkban,akár a szabadban. Valószínűsítik,hogy a klímaváltozás van hatással ezeknek az élőlényeknek a megjelenésére hazánkban. Azt is tapasztaljuk sajnos,hogy a már az őshonos darazsak egyre agresszívabbak és egyre több kellemetlenséget okoznak az embereknek.

Amit fontos tudnunk róluk: A darazsak nem „csípnek”,hanem fullánkjukon keresztül juttatják a méreganyagot áldozatukba. A darázscsípés helye fájdalommal,duzzanattal,viszketéssel párosul,s nemegyszer napokig tart,amíg megfeledkezhetünk a kellemetlen élményről.
Sokaknál heves allergiás reakciót vált ki,amely nagyon veszélyes is lehet. Évszázadok óta életünk velejárója ez a „jelenség”mégis, csak kevesen tudják:

Létezik azonnali segítség és megoldás,ez pedig a vöröshagyma.
Abban az esetben,ha megcsíp minket egy darázs,vagy lehet ez méhecske is,azonnal egy félbevágott vöröshagymával be kell dörzsölni a csípés helyét.. Perceken belül enyhül a fájdalom,nem fog feldagadni,nem lesz hatalmas vörös folt a helyén és ami ennél is fontosabb,fél óra múlva el is felejthetjük az egész kellemetlenséget.

Miért is ez a legjobb gyógymód?
Mert ez az egyetlen természetes hatóanyag, ami(ha azonnal alkalmazzuk)semlegesíti a darázs és méhecske méreganyagát.

Tehát ne féljünk a szabadba menni, túrázgatni, sportolni,csak egy nagyon fontos dolog legyen a táskánkban: VÖRÖSHASGYMA.
Ajánlanám főként kisgyermekes anyukák figyelmébe is,mert a játszótéren,parkban sajnos a gyermek is ki vannak téve ennek a veszélynek.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan tartsuk a tengerimalacot?

A legtöbb családban előfordul, hogy a gyerekek nagyon szeretnének valamilyen állatot tartani. Mi szülők tisztában …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük