Kezdőlap » Betegségek » Mit tegyünk csípés esetén?

Mit tegyünk csípés esetén?

Ha testünkön csípés nyomát fedezzük fel, erősen viszket , piros, duzzadt, akkor a legelső, hogy megpróbáljuk a tüneteket enyhíteni.
Ha testünkön kiterjedt vagy nagyobb területet érintő piros pöttyök vannak, ki kell zárnunk a fertőző betegségek ( pl. bárányhimlő) lehetőségét.
A csípés, egy egy pöttyként vagy egymás mellett pár darabból áll és fontos beazonosítanunk, hogy melyik rovartól származhat.
Lehet pók vagy szúnyogcsípés, eredhet bolhától vagy méhtől, mindenképpen enyhítsük a viszketést, ne vakarjuk el, mert elfertőződhet.
Gyógyszertárban kapható hűsítő krém, direkt erre a célra kifejlesztve, de ennek hiányában használhatunk ecetes- vizes borogatást is.
Nézzük meg, nincs e otthonunk környékén darázsfészek, állataink nem e bolhásak, irtsuk és fertőtlenítsük a környezetünket.
Ha allergiás reakció lépne fel, enyhébb esetben igyunk kalcium pezsgőtablettát, súlyosabb esetben hívjuk a mentőt. Komoly légzési nehézséget okozhat a méhcsípés, életveszélyes állapot is fennállhat.
A csípés rendkívül kellemetlen, nyári estéken, kirándulások alkalmával használjunk rovarriasztó krémet, folyadékot, hogy elkerüljük.
Fontos a kullancs elleni védelem is, minden kirándulás, szabadban tartózkodás után nézzük át a testünket, különös figyelemmel, a hajlatokat, hajas fejbőrt, mert a kullancs veszélyes is lehet, ha fertőzött. Ha a csípés helyén piros, egyre növekvő foltot tapasztalunk menjünk el , mutassuk meg orvosnak, hogy a későbbi szövődményeket elkerülhessük.
Otthonunkat védjük szúnyoghálóval, hogy szellőztetés alkalmával ne juthassanak be rovarok a lakásba.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Szemölcs

Sokan halhattunk vagy akár megtapasztalhattuk a testünk bármilyen részén a szemölcs jelenlétét . Ez a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük