Kezdőlap » Ünnepek » Mit tartunk a legabszurdabb szilveszteri babonáknak?

Mit tartunk a legabszurdabb szilveszteri babonáknak?

A babona, valamitől való félelmen alapult a régebbi időkben. Manapság sem állíthatjuk, hogy „babonamentesek” lennénk, szinte minden embernek van valami tette, ami köthető egyfajta babonához. Például, nem fordulunk vissza ajtóból, viszont visszafordulunk, ha fekete macskát látunk, van kabala állatunk, kabala láncunk, gyűrűnk, vagy egyéb mindig kéznél tartható apróság, esetleg ruhanemű.
A szilveszterhez is sokféle babona tartozik, némelyek néha teljesen értelmetlenek, de már bekerültek a köztudatba, és van, aki komolyan is veszi őket. Íme ezek közül itt van néhány.
• Ez főként az Egyesült Államokra jellemző, de nálunk is egy ideje igen kedvelt, hogy kint a szabadban töltjük az újév első perceit, sok-sok tánccal, és mókázással. Úgymond kitáncoljuk magunkból a sok rosszat, és betáncolunk a jó és szerencsés évbe, szerencsét hozva a szerelemben, és a munkában egyaránt.
• A pénztárcákat teletömni papír és fémpénzekkel, néha szerencsehozó kis amuletteket tesznek bele. Ez a szimbolikus jelentés a gazdagságot jelképezi, mikor mindig tele a tárcánk.
• Ne tartozzunk senkinek, semmi felé, minden tartozásunk fizessük ki, így kezdjük az újesztendőt- ez által nem lesz tartozásunk az elkövetkezendő évben sem.
• Új ruhában ünnepeljük a szilvesztert, az új ruha jelképezi a folytonos vásárlást az újévben.
• Ne mossunk, ne mosogassunk szilveszterkor, mert robottal fog telni a következő évünk. Ne is takarítsunk ezen a napon, semmilyen házimunkát ne végezzünk.
• Egy roppant érdekes szokás, illetve babona a szélirány. Ha a szélirány szilveszter reggel dél felőli, akkor szép és gyarapodó idők várnak ránk, mind a kertünkben, mind a magánéletben. Az észak felől fúvó szél balszerencsét jelent. Ha a szél kelet felől fúj, természeti csapások jönnek, ha nyugat felől, akkor gazdag lesz a termés. Ha egyáltalán nincs szél, az jólétet és boldogságot jelent.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Lassan vége a nyárnak, mindjárt itt a karácsony…

Földünk nagy részén, a karácsonyt tekintjük a legnagyobb ünnepnek, ebből következően ezt az ünnepet várjuk …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük