Kezdőlap » Családi élet » Mit tanít az apuka a kislányának?

Mit tanít az apuka a kislányának?

Minden apa különleges szerepet játszik a lánya életében. Az apa feladata, hogy megmutassa kislányának, milyen egy “igazi férfi”, hogyan viselkedik, milyen elvárásaik lehetnek feléjük. Sőt, egy apa az első férfi a lánya életében, minden lány az apjához viszonyítja leendő udvarlóját, már ezért is nagy feladat apának lenni.

De mit is kell pontosan egy apának megtanítania a lányának?

Első fontos tanítani való, hogy a lánya különleges, az apának kell segítenie, hogy kislánya megtalálja személyazonosságát az életben, hogy megértse, hogy ő különleges, és egyedi. Azáltal, hogy az apa elfogadja a lányát olyannak amilyen, már közelebb van a kislánya ahhoz, hogy elfogadja saját magát és másokat is. Minden apa tisztában van azzal, hogy hercegnője a legjobbat érdemli a világban. Tehát az apa feladata, hogy növelje a lánya önbecsülését, és tisztában legyen azzal, hogy megérdemli a tiszteletet, a szeretetet és az elismerést.

Ha ezen lecke kimarad, sajnos könnyen kihasználhatóvá válik az ember. Fontos dolog elsajátítaniuk a lányoknak, hogy mindig elég erősek ahhoz, hogy szembenézzenek a kudarccal, és hogy a kudarc nem mindig rossz, hiszen az tanító jellegű is lehet, és nem csak a jó dolgok átélése során gyűjtött tapasztalatok visznek előre. De nem csak a határozottság a fontos, hanem az is, hogy szabadan merjen véleményt formálni, alkotni mindenről. Az apukáknak kell az önfegyelmet is megmutatni lányuknak.

Az önkontroll, nem csak a társadalomba való beilleszkedésnél elsődleges, hanem a saját életének irányításában is nélkülözhetetlen. Az apai szigor tudja leginkább fejleszteni az önkontrollt a kislányokban. Az apa, a család feje az, aki a családjáért kiáll, és megvédi őket bármivel szemben is. Nem árt azért, ha erre minden ember is képes, ezért ha egy apa igazán jó családfő, ezen példát mutatja lányának, aki könnyedén elsajátíthatja, hogyan is kell kiállni saját magáért, kivívva ezzel a többi ember szeretetét és tiszteletét.

Nem lehet mindenki lánya, tudós, vagy orvos, de mindenkinek a saját gyermeke a legokosabb és a legszebb, ezt nem elég csak elkönyvelni, érdemes hangoztatni is, és ezzel a gyermek önbizalmát növelhetjük. Gyermekünk lelki fejlődéséért is mi vagyunk felelősek. Ha kell szigorúan, ha kell babusgatva, ha kell büszkén kiállva érte, de mindig példát mutatva igyekezzünk a legjobbat kihozni csemeténkből.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan öltöztessük gyermekeinket?

A szülők saját ízlés szerint öltöztetik gyermekeiket. A férfiak inkább a sportosabb ruhákat kedvelik, míg …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük