Kezdőlap » Betegségek » Mit is takar a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar valójában?

Mit is takar a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar valójában?

Ennek a neurológiai vonatkozású fejlődési rendellenességnek nevezett betegségnek okait nem ismerjük, öröklődő hajlamú, kialakulását könnyen magyarázzák az anya felelőtlen magatartásával (hibásan!), a babavárás alatt fokozott italfogyasztásával, dohányzással, de okai között szerepel a koraszülés, vagy egyszerűen allergia, paraziták, vírusok, vagy mérgezés okozza.
Ebből is látható, hogy a betegségnek titulált, ám valóban létező hiperaktivitás,- és figyelemzavar valós oka ismeretlen.
Leon Eisenberg pszichiáter volt az az ember, aki ezt a betegséget „felfedezte”. Halála előtt azonban elmondta a médiának, hogy tulajdonképpen kreált egy betegséget, aminek nincs is valós alapja. A valóban túl sok energiával, és koncentrációs készségek hiányában figyelmetlen gyerekek egész generációját kezelték félre, káros hatású, főként az agyat befolyásoló tudatmódosító gyógyszerekkel.
Az aktív, az úgynevezett ADHD-s gyermekek agyi folyamati természetesek, sőt minden gyermeknél és felnőttnél is hasonló aktivitást kellene tapasztalni, ugyanis az agy arra való, hogy használjuk, dolgoztassuk.
A túlzottan aktívnak tartott, és figyelem hiányos gyermekek tulajdonképpen nagyon is figyelnek, csak egyszerre több dologra, ami több tudást eredményez, csak mi felnőttek vagyunk intoleránsak velük szemben.
Semmiképpen ne adjunk gyermekeknek olyan hatású gyógyszereket, aminek a későbbi életükben káros hatása lehet. Igyekezzünk lekötni őket több dologgal egyszerre. Ezeket, a zavarokat hamarosan kinövik, ha még sem így történne, sem betegségként gondoljunk rá, hanem egyfajta másképp gondolkodókra, mint például a gyenge autistákra.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mi is az a klón és klónozás az élőlényeknél

Ha tápközegben egyetlen sejt sorozatosan osztódik és leánysejteket képez, akkor azonos sejtek képződnek,például ha ugyan …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük