Kezdőlap » Ünnepek » Mit szoktunk enni és inni Húsvétkor?

Mit szoktunk enni és inni Húsvétkor?

A Húsvéti ünnepkör elengedhetetlen részei a locsolkodás mellett a finom ételek. Ezek közül számos olyan található, ami speciálisan erre az alkalomra készül, és számos olyan is akad köztük, amiket még azoknál a családoknál is megtalálunk, akik nem különösebben tartják fontos ünnepnek a Húsvétot.
Az egyik legfontosabb étel kétségtelenül a húsvéti sonka. Már a kiválasztásánál is nagyon fontos, hogy csakis jó minőségű, friss húsból dolgozzunk, és nem árt ügyelnünk arra is, hogy megfelelő arányban sózzuk meg a húst. A sonka megfőzése annál tovább tart majd, minél nagyobb hússal dolgozunk. A sonka mellett gyakori ételnek számít még a tojás, a kolbász, valamint a kalács, melyből készíthetünk sósat és édeset is, utóbbit dióval, ritkább esetben mákkal ízesíthetjük.
A levesek közül a leggyakoribb a palócleves, a fejtős bableves, amit a húsvéti sonkával szokás ízesíteni. A különböző tárkonyos levesek is gyakori részét képezik a húsvéti ünnepeknek.
A sütemények közül is többféléből van lehetőségünk válogatni Húsvétkor. Gyakran kerül az asztalra kókuszkocka, zserbó – amit szintén ízesíthetünk dióval vagy mákkal, esetleg almával -, gyümölcskenyér, de az egyszerű lekváros linzer is gyakori sütemény ezen az ünnepen.
Az italok közül a vörösbor kifejezetten ajánlható, mivel nagyszerűen párosítható a sonkával, a kaláccsal és a tojással. A vörösbor emellett megfelelő mennyiségben a serkenti az emésztést, értágító hatása pedig kifejezetten előnyös, különösen Húsvétkor, mivel ebben az időszakban a szokottnál valamivel több húsfélét fogyasztunk el.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan készülnek az amerikaiak a karácsonyra?

A karácsony ünnepének a világ minden pontján élő ember számára ugyanaz az üzenete, mindenki a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük