Kezdőlap » Karácsony » Mit süssünk karácsonyra?

Mit süssünk karácsonyra?

Mi is illik a karácsonyi asztalra? Legfőbb képen a mézeskalács és a dióshajtott a mákos hajtottal párban. Nagyon fontos szerepet töltenek be ezek az ételek az asztalon, főleg ha a rokonság meglátogassa egymást és ezekkel az ételekkel megkínálhatjuk őket, hiszen ki nem szeretné a mézeskalácsot vagy a dióshajtottat.

A mézes kalácsot a fák díszítésére is felhasználhatjuk. Az elkészítésük nem túl bonyolult, de nagyon finom édes. Van, aki nem szereti nagyon az édeset így célszerűbb ilyenkor nekik külön némi sósat készíteni, mint a sajtos pogácsa, vagy rudacska. A kisgyerekek kedvence a szaloncukor. Főbb kedvenceik a zselés, karamellás, és a gumicukros, ők már nem ismerik még az igazi házi készítésűt, pedig azok is nagyon finomak. A szaloncukrok is nagyon jó karácsonyfa díszítésre is.

De el ne felétkezzünk a püspök kényéről. Nagyon egyszerű elkészíteni nem sok minden kell hozzá és ideális bárki számára. Van olyan ház is, ahol a kosárka is nagy kedvenc. Ilyenkor a gyerekek beszeretnek szállni a sütés főzésbe és ők maguktól szeretnének süteményt sültin erre pont ideális a kókuszgolyó a kissebeknek, a nagyobbaknak már az amoretti is sikerülni fog. Ezeket az ételeket ilyenkor szokták leginkább sütni. Ez után már csak a tálalásuk és a fogyasztásukra kell oda figyelni, hogy minden a helyén legyen ízben is. Már csak az a fontos, hogy mindenki jól érezze magát a társágban, ahol a karácsonyt tölti. Sok sikert az elkészítésükhöz, és legyen a kedvencei között a sütemény mellet a nagyszerű ételek.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan készítsünk karácsonyi párnát?

Nehéz kényelmes párnát találni üzletekben. Többnyire jól néznek ki, ezzel nincs is baj, viszont fél …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük