Kezdőlap » Sport » mit sportoljunk a nyári szezonban??

mit sportoljunk a nyári szezonban??

Ilyen melegben a legjobb a vízi sportok a vízben nincs melegünk az pont ideális hőmérsékletet bísztosit és még nagyszerűen alkalmazható a test szálkásításához is. Az úszás az egyik legjobb formája. Azon belül négy köz ismert úszás létezik. Az első a mellúszás mindenki nagy kedvence könnyű megtanulni nem kell őstehetségnek lenni és ideális, hogy minden porcikánkat átmozgassunk.

A második a gyorsúszás ez a legeslegjobb úszás nem kell túlságosan össze hangolni a kezet, lábat és a levegővételt se. Itt minden adott legtöbben ezt tanulják meg másodszorra. A versenyzésre ideális nagy kedvelői a sérülteknek, hiszen ha nincs meg valamelyik végtagjuk, akkor is könnyen élvezhetik az úszást.

A harmadik a hátúszás. Elfáradunk, könnyen pihenhetünk, és még ki se kell menni a vízből még is haladunk. Ezt a kicsik is, mert ők gyakran elfáradnak, és így kicsit pihennek is, de a versenyzésből nem esnek ki.
A negyedik a pillangóúszás ez a legnehezebb és legösszehangoltabb úszás. Nagyon nehéz megtanulni, hiszen a karnak a test mozgásának össze hangolása nagyon nehéz és még rájön a levegővétel össze hangolása. Nagy erőt igényel.

Az úszás nagyon jó a gerinc ferdülés ellen, és sokszor a tüdő kapacitását is növelik. Ezzel ki is veséztük az úszást, formáit. Az úszásokat nem csak a medencékben alkalmazzák, hanem sok élővízi úszást is rendeznek. Itt Magyarországon például nagyon népszerű élővízi úszás a Balaton átúszása, ami 5200m. Nagyon szép élővízi strandok vannak sokfél, például a Balatonon, vagy pedig a Tisza-tón.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan épülnek fel a magyar bajnokságok?

A magyar labdarúgás legfelső vonala az OTP Bank Liga, amelyben 16 csapat szerepel, az utolsó …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük