Kezdőlap » Ünnepek » Mit rejtsen a Mikulás csomag?

Mit rejtsen a Mikulás csomag?

Közeledik a december 6-ika, a mikulás érkezésének napja. Ugyebár ez az – az ünnep a karácsony mellett, amit minden gyermek nagyon vár. A csizmáikat szépen megpucolják és kiteszik az ablakba vagy az ajtóba vagy kinél hová szokás a megtisztított kis csizmáikat és várják, hogy a mikulás megérkezzen és tele rakja minden jóval.

Napjainkban már minden családban mást – mást rejt a mikulás csomagja. Szerinted mit is kellene tartalmaznia a csomagnak?

Régebben még mindenféle finomságot találtak a mikulás csomagban, amik nem mások voltak, mint a gyerekek kedvencei az édességek, ugyebár töménytelen mennyiségben néhány gyümölccsel. Ez az igazi mikulás csomag, amit már nagyon sokan elfelejtettek, bizony napjainkban már nem a gyerek kedvenc édességeit rejti a legtöbb helyen a csomag, hanem minél értékesebb és drágább ajándékokat, mint például játékot, smink készletet, hobby tárgyakat.

De ezek a karácsonyfa alá való dolgok miért kerültek bele a mikulás csomagjába?

Sokan a filmekben a mikulás érkezését hazánkban is azonosítják az ilyen dolgok ajándékozásával, pedig a filmekben a mikulás a karácsonyfa alá hozza az ajándékokat. Több családban ezzel mégsem foglalkoznak a film béli szerepeket valósítják meg otthonaikban.

De ha már rendes mikulás csomagot kap gyermekünk, vagyis édességgel telit, akkor mi is legyen benne?

Ilyenkor ne az árakat figyeljük, hanem azt, hogy melyiket is szereti gyermekünk, sok szülő ellenzi a sok édesség fogyasztást, de ezen az egy napon lehet kivételt tenni, de ha mégsem csak édességgel szeretnénk megtömni a zsákot, akkor a gyermekünk kedvenc gyümölcseiből csempésszünk bele párat.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Ünnepeink és megemlékezéseink

Az ünnepek fontos eseménynek számítanak. Ilyenkor vagy egy személyre, vagy egy eseményre emlékezünk. Magyarországon jelenleg …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük