Kezdőlap » Karácsony » Mit olvassunk a karácsonykor?

Mit olvassunk a karácsonykor?

Karácsonykor mindenhol a filmek, zenék támadnak minket. De van ennél jobb is, olvassunk karácsonyi történeteket.
Az egyik alap történet Charles Dickenstől a karácsonyi történet. Scrooge története. Ő egy gonosz, mogorva ember, de karácsonykor 3 szellem meglátogatja, a múlt karácsonyának szelleme, a jelen karácsonyának szelleme és a jövő karácsonyának szelleme. Scrooge elgondolkozik a múltjáról, elborzad a jelenéről, és úgy dönt, hogy a jövője jobb lesz.
Hans Christian Andersen: A fenyőfa című művében egy pici fenyőfa arról ábrándozik, hogy ha majd nagy lesz, akkor karácsonyfa lesz. De azzal nem számol, hogy miután kivágják, tündököl, de utána elsorvad és meghal.

Tim Burton: Karácsonyi lidércnyomás című könyve könnyed szórakozást ígér. Haleoween földjéről átszökik csontvázi Izsák és elrabolja a Télapót. Úgy dönt, hogy csinál az embereknek saját karácsonyt, de minden szörnyen sikerül. Ebből a film is csodálatos lett.
Klasszikuskánt Jókai Mór: Melyiket a kilenc közül? novelláját ajánlom. Az apa egyedül neveli 9 gyerekét szegényes körülmények között. A gazdag csizmadia felajánlja, hogy egy gyerekét felneveli és mindent megad neki. De az apa nem tud dönteni, egyik gyerekét se tudja elengedni. Így hiába a pénz és a pompa csábítása, mind a 9 gyerek marad.
Agatha Christie: Poirot karácsonya könyvét ajánlom, ha valaki egy kis krimire és borzongásra vágyik. Agatha Christie-be sose csalódik az ember, borzolja az idegeket, és sose tudni ki a gyilkos.
Végül a szokásos mesék is jöhetnek a gyerekeknek, biztos örülni fognak nekik.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan készítsünk karácsonyi párnát?

Nehéz kényelmes párnát találni üzletekben. Többnyire jól néznek ki, ezzel nincs is baj, viszont fél …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük