Kezdőlap » Családi élet » Mit olvassunk? Celia Lee –John Lee: A Churchill- Dinasztia

Mit olvassunk? Celia Lee –John Lee: A Churchill- Dinasztia

A huszadik század legjelentősebb politikusainak egyike Winston Churchill. Élettörténetét-szüleivel, testvérével, gyermekeivel együtt-olvasmányos formában írta meg a szerzőpáros. A kötet inkább a magánéletére-, sem mint politológiai szempontból számos levélre, családi iratra, személyes beszélgetésre- alapozva mutatja be a nagy tekintélyű politikus szűkebb környezetének históriáját.
Chruchill gyerekkorától kezdődően a mindent átható politika légkör szellemében nevelkedett. Édesapja is sikeres és népszerű politikus volt, ám fiatalon, 46 évesen agydaganatban meghalt. Édesanyja dúsgazdag, amerikai származású, rendkívül szép asszony, aki tehetségesen zongorázik, a korszak társadalmi életének egyik kiválósága, az arisztokrácia legfelsőbb köreiben mozog, fontos személyek barátja. Winston politikai pályáját minden eszközzel egyengette.
Winston sokoldalú érdeklődésű: miközben fokozott tudatossággal készül a katonai pályára, gyűjti az ólomkatonákat és a bélyegeket, szeret olvasni, fest, újságcikkeket és könyvet ír, amelyekért 1953-ban irodalmi Nobel-díjat kap.
Fiatalon bekerül a politikai életbe, 26 éves korától képviselő. Életművének csúcspontja a háború alatti (1940-1945) miniszterelnöki tevékenységéhez kötődik. Kortársai közül talán az első, aki felismerte az 1930-as években a nácizmus fokozódó veszélyeit. A katonai győzelem óriási tekintélyt biztosított a számára, de pártjának 1945-ös veresége után elveszíti a miniszterelnöki széket., ahová csak jóval később 1977-ben tér vissza.
Magánéletét örömök és tragédiák sora kísérte. Örömöt jelentett unokáinak, dédunokáinak megszületése, viszont több alkalommal is agyvérzés érte.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mit tanít az apuka a kislányának?

Minden apa különleges szerepet játszik a lánya életében. Az apa feladata, hogy megmutassa kislányának, milyen …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük