Kezdőlap » Családi élet » Mit nyújthat egy igazi család?

Mit nyújthat egy igazi család?

Az ember szellemi, lelki fejlődését mindenféleképpen erősen befolyásolja, a család szerepe. A helyes családi élet kialakításával elősegíthetjük gyermekünk lelki fejlődését, az évek során fokozatosan kialakuló önállósulásukat, az életük során felmerülő makro és mikroközösségekbe való beilleszkedésüket. Az igazi család olyan lelki támaszt nyújt a gyermeknek, amely annak szocializációját felépíti, a gyerek a kötelezettségeit a leghatékonyabban tudja így megvalósítani, a családi példákat felhasználva tudja igényeinek megfelelően alakítani önmagát. A családnak fontos feladata lenne, hogy a gyermekeket felkészítse felnőtt életre, elősegítse a felnőttkori akklimatizációt. Sajnos a jelenkori családmodellek többsége alkalmatlan arra, hogy támaszt nyújtson a gyermeknek, elősegítse a testi és lelki fejlődését, a rengeteg csonka családmodell már önmagában problémák sokaságát hozza a felszínre.

A családi életre nevelés sikere természetesen nem csak a család berkein belül valósul meg, a jó családi atmoszférát kiegészíti a pedagógusok, orvosok, stb munkája is, továbbá az a környezet, melybe a gyermek bizonyos életkorokba belekerül.

A helyes családi életre való nevelés eredményképpen a gyermek már fiatalabb korában kiegyensúlyozott lesz, szüleivel, pedagógusaival stb. nyílt , kiegyensúlyozott kapcsolatot alakít ki, felnőttkorban készen lesz a normális család megalapítására, a tanultak továbbadására. Az ilyen családban nevelődött gyerekek között jóval kevesebb a deviáns viselkedés, érettebb, tisztább gondolkodásmódú felnőtteké válnak.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan küzdjük le a féltékenységet?

A féltékenység szinte minden egyes embert életében jelentkezik, van akinél állandóan jelen van és van …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük