Kezdőlap » Látnivalók » Mit nézzünk meg Dubai-ban?

Mit nézzünk meg Dubai-ban?

Dubai, az Egyesült Arab Emírségek fővárosa igazi metropolisszá nőtte ki magát az utóbbi időben. A fejlődés az ötvenes évek végén kezdődött, mikor is hatalmas olajmezőkre bukkantak, majd a hetvenes években ugrásszerűen megemelkedett.

Rendre-másra épültek az iskolák, óvodák, kórházak, szállodák, felhőkarcolók és minden, melynek egy modern világvárosnak szüksége lehet.

Dubai ma igazi turistaparadicsom, az idelátogatókat homokos strandok, kényelmes, páratlanul fényűző szállodák, hotelek, és számos izgalmas programlehetőség várja.

Viszont, hogy ne csak a hasunkat sütessük, míg ott vagyunk, íme, néhány kihagyhatatlan látnivaló, melyet szinte vétek nem megtekinteni, ha már ebben a lenyűgöző városban járunk.

Al-Ain Palace Museum

A palota Zayed sejk egykori palotája, napjainkban pedig már igencsak látogatott emlékhely. Végigjárhatjuk a palotát, gyönyörködhetünk ebben a barátságos, kellemes hangulatot árasztó építészeti remekműben, valamint megtekinthetjük az Al-Nahyan uralkodócsalád múltját bemutató kiállítást is.

Al-Ain-Museum

Itt járva rengeteg érdekes régészeti leletet nézhetünk meg, mind a bronzkorból, mind középkorból, de akár napjainkból is.
Itt találhatóak meg a sejk más nemzetek fejeitől kapott ajándékok is. Éppen a múzeum mellett található meg az Al-Ain oázis bejárata. Csodálatos hely, mindenképpen érdemes egyet sétálni abban a festői szépségű környezetben.

Burj Khalifa

A Burj Khalifa jelenleg a világ legmagasabb épülete a maga 830 méterével, melyet még 2010-ben építettek, a turisták és a befektetők idevonzásával. Ez teljes mértékben sikerült is.
Az épületben éttermek, luxuslakások, irodák kaptak helyet.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Velencei-tó

A Velencei-tó, akárcsak a Balaton hazánk kedvelt üdülőhelye. A fővárostól 40-50 kilométerre, a Velencei-hegység lábánál …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük