Kezdőlap » Látnivalók » Mit nézzünk meg Bécsben?

Mit nézzünk meg Bécsben?

Bécs utcáit róva az az érzésünk támad, hogy egy csodálatos, időtől és tértől független történelmi utazáson veszünk részt. Bécs Közép-Európa barokk, valamint zenei fővárosa.
Bécs olyan zenészek otthona volt, mint Mozart, Beethoven, Haydn, Schubert, valamint Brahms. Nézzünk meg néhány kihagyhatatlan látnivalót.

Belvedere

Ez volt Savoyai Jenő herceg nyári rezidenciája, ami mai napig a bécsi barokk udvari építészet legszebb gyöngyszeme. A herceg halála után a kastély Mária Teréziára szállt, majd később a Habsburg-ház rengeteg tagja élt itt.

A kastélyt két részre oszthatjuk, melyek a következőek: Alsó-Belvedere és Felső-Belvedere. E két palotát franciapark köti össze.

Hofburg

A XIII. századtól kezdve ez volt a mindenkori uralkodó rezidenciája. Ez a fényűző, lélegzetelállítóan gyönyörű épület a város egyik legnépszerűbb látványossága. Ma rengeteg hivatalnak, illetve egyéb intézménynek ad otthont, köztük (a teljesség igénye nélkül) a Nemzeti Könyvtárnak, a Világi és egyházi kincstárnak, a Téli Lovasiskolának, valamint a Sisi-múzeumnak.

Hundertwasser Hause

A Hundertwasser ház nagyon népszerű látnivaló, nem véletlenül: ez a ház szinte él, lelke van. Látni rajta, hogy az alkotója mindenét beletette.

Hundertwasser egy igazán különc filozófus volt, aki mindennapjait nem csak elmélkedéssel és oktatással töltötte, képzelete jóval magasabbra szállt.

Az épület homlokzata „hullámzik”, a kék, a sárga, a vörös és a fehér élénk színárnyalataival gyönyörködtetve az arra járókat (mindegyik szín egy lakást jelöl). A tervező szerint az ablak a ház lelke, ezért mindegyik más alakú, méretű, és eltérő színű.

A tetőtér egy igazi „park”, fákkal és egyéb növényekkel, valamint minden lakáshoz tartozik egy-egy zöld felület.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hol található a Union Station?

A Los Angeles-i Union Station az utolsó nagy vasútállomások egyike a vasút történetének aranykorából. A …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük