Kezdőlap » Baba-mama » Mit nézzen gyermekünk a TV-ben?

Mit nézzen gyermekünk a TV-ben?

Merjük-e még a gyereket a TV elé engedni? Hiszen annyi szörnyűség látható benne és a kicsi gyerekeknek ezeket a dolgokat még nem szabad látniuk. Természetes, hogy szívesen vannak a babák a TV előtt és kell is, hogy legyenek, hogy halljanak más hangokat, új szavakat, új zajokat, amivel fejlődni tudnak.

De mit engedjünk, hogy nézzen?

Félő, ha bekapcsoljuk neki a TV-t és véget ér a mese, akkor valami olyat lát meg, amit még nem kellene, így félve engedjük oda, hiszen nem lehetünk állandóan csemeténk mellett. Éppen ezért ajánlott DVD-n vagy CD-n elindítani neki a mesét vagy a laptopot a TV-re csatlakoztatva elindítani, mert ha így vége van nem fog más elindulni és csak azt láthatja gyermekünk, amit mi is jónak gondolunk.

Érdemes a meséket is megnézni, mielőtt bekapcsolnánk gyermekünknek, nehogy olyan tartalom legyen benne, ami nem a korának megfelelő. Természetesen későbbiekben nem tudjuk majd minden ilyen tartalomtól megóvni, de érdemes minél tovább ezt a gyermeki ártatlanságot megóvni.

A gyerekek könnyen tanulnak, és ha eljön a beszédes korszak, akkor elkezdenek mindent ismételgetni. Éppen, ezért nem szabad előttük olyan műsort nézni, amelyben durva, sértő szavakat hallunk. Lehet, hogy gyermekünk épp játszik és nem foglalkozik a TV-vel, de attól még hallja, amit mondanak benne és könnyen meg is jegyzi.

Az interneten rengeteg tanuló mondókát találunk érdemes ezeket is nézetni gyermekünkkel, hogy fejlődni tudjanak a képességei. Hiszen a fejlődés során a hangok és dallamok igen meghatározóak.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Miért olyan jó az anyatej a babának?

A szoptatás nagyon fontos a csecsemő számára. Kívülről olyan könnyűnek látszik. Ám nem is olyan …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük