Kezdőlap » Internet » Mit nem szabad posztolni a Facebookon?

Mit nem szabad posztolni a Facebookon?

Vannak olyan dolgok, amiket még a legnépszerűbb közösségi oldalakon sem szabad elmondani, posztolni, mert ha meglátják a kiírást a betörők, azonnal ráharapnak. Egyes kutatások szerint ugyanis a közösségi oldalak már sokkal többet jelentenek egyes felhasználók számára puszta kapcsolattartásnál, a betörők például itt a különböző bejegyzésekből könnyedén szerezhetnek potenciális célpontokat. Nézzük meg melyik az a három dolog, amit tényleg nem szabad kiposztolni az üzenő falra, mert könnyen rákaphatnak.
Ne írjuk ki azt például, hogy „holnap utazunk két hétre nyaralni”, hiszen ezzel nemcsak felhívjuk a betörők figyelmét arra, hogy elutazunk, hanem azt is nyilvánvalóvá tesszük számukra, hogy nyugodtan jöhetnek betörni, szabad a lakás, azt csinálnak amit akarnak, mert senki nem fogja észrevenni őket. Ne mutassuk be a lakásunkat képekben helyiségről helyiségre, még akkor sem szabad ilyet tennünk, hogyha épp most újítottuk fel az egészet, és rendkívül büszkék vagyunk rá. Azért nem szabad kiposztolnunk túl sok képet a lakásunkról, mert azzal egyes rossz embereknek egyenesen útmutatót adunk, és nyíltan megmutatjuk hogy melyik szobában milyen mozdítható dolog van, amit könnyen el tudnak vinni. Főleg ha a pontos címünk is kint van, esetleg az egész ház, vagy környék le van fényképezve.
Végül, de nem utolsósorban nem érdemes azt sem kiírni, ha valami új, drága dolgot vettünk, vagy épp az egyik gyűjteményünket gazdagítottuk valamilyen újabb drága dologgal. Hogyha mindenképp ki szeretnénk posztolni az ilyen dolgokat, akkor csináljuk úgy, hogy csak egy-egy általunk kiválasztott bizalmas ismerőseink csoportjával osszuk meg ezeket, és más ne láthassa.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Korlátozás szerte a világban

A Föld lakosságának nagy része talán egyet ért abban, hogy az internet korlátozása igenis fontos …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük