Kezdőlap » Betegségek » Mit ne tegyünk, avagy veszélyes házi „praktikák”

Mit ne tegyünk, avagy veszélyes házi „praktikák”

A népi bölcsességek jó részben valóban segítő hatásúak, ám vannak rossz beidegződések, helytelen módok is, amit nagyanyáink alkalmaztak valaha. Azt sem árt észben tartanunk, hogy a házi kezelések nem minden esetben ajánlatosak, bizonyos esetekben akár életveszélyesek is lehetnek.
Ilyen például a párásítás, vagy gőzöltetés, ami egy kruppos megbetegedés esetén a lehető legrosszabb megoldás. Ilyenkor komoly esély van a fulladásra.
Vagy némely gyógynövény, például a borsmenta, amelyet egészen kicsi gyermekeknek, vagy allergiában szenvedőknek nem javallott, mert erős fulladási rohamot idézhet elő. A ginseng pedig a magas vérnyomás és a szívbetegség tüneteit erősíti fel. Mindig beszéljük meg az alternatív gyógymódokat kezelőorvosunkkal.
Másféle, de annál nagyobb butaság égési sérülésre tejfölt vagy vajat tenni. Ha a hűtőből kivett tejfel még pillanatokra lehűti is a megégett bőrfelületet, túl hamar átveszi a test hőjét, későbbiekben semmi jótékony hatása nem marad. A jeges hűtés viszont kimondottan ártalmassá válhat ebben az esetben, ugyanis a jég által akár fagyási sérüléseket is szerezhetünk, az égés mellé.
A fogyókúrában számtalan félreértelmezett, vagy hibás módszer forog közszájon, például a tisztítókúrák alkalmával hashajtó teák, illetve kiegészítők szedése. Igaz, hogy ezek gyorsan kiürítik a szervezetben bent maradt táplálékot, viszont a bélrendszer természetes flóráját is tönkreteszik. Emellett mint ásványi anyagokat, mint vitaminokat is veszítünk, tartós hashajtók szedése esetén akár kiszáradás, szívelégtelenség, vérszegénység léphet fel.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan kezeljük a lázat?

A láz egy olyan tünet, mely akkor lép fel, mikor a szervezetünk védekezik egy kóros …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük