Kezdőlap » Karrier » Mit ne csinálj, ha sikeres akarsz lenni?

Mit ne csinálj, ha sikeres akarsz lenni?

Sok ember van, aki szakmájában tehetséges, tapasztalt, képzett, ambíciós mégsem sikerül feljebb lépnie a ranglétrán. Ezek az emberek észre sem veszik, hogy esetleg folyamatosan rágóznak vagy nem néznek a másik szemébe, mikor hozzájuk beszél, tehát nem tudnak viselkedni. Ezek a rossz szokások a mindennapi életük része. Ilyenkor a legjobb, ha egy ismerőst megkérünk, hogy őszintén mondja el mit gondol rólunk és próbáljunk meg ezen változtatni.

Talán a legrosszabb szokás, ami szembetűnik és mások számára roppant idegesítő, ha valaki rendszeresen elkésik. Nem csak a saját jó nevét rombolja, hanem mások idejét rabolja. Ez azt sugallja, hogy nem lehet bízni benne, valószínűleg a határidőket sem tudja betartani. Aki tudja, hogy ezzel a problémával küzd, legjobb, ha beosztja az idejét és mindig rászámol 10 percet, hogy ne legyen kapkodás.

A főnök vagy az ügyfél kellemetlenül érezheti magát, ha egy vitatkozó, magyarázkodó emberrel kell beszélgetnie. Ha ilyen alkat valaki, próbálja meg vállalni a felelősséget a tetteiért és ne magyarázkodjon folyton.
A halogatás, elodázás olyan emberre utal, aki fél döntéseket hozni. Ez ellen is lehet tenni. Minden nap oldjon meg egy feladatot megadott időn belül. először csak kisebb kockázatot vállaljon.
Előfordul, hogy az embernek nincs ideje kimenni ebédelni, ezért az íróasztalnál fogyassza el a szendvicsét. Ez önmagában még nem probléma, viszont ilyenkor, ha telefonálunk a beszédpartnerünk ezt ne hallja. Ha bele csámcsogunk a másik fülébe az otrombaság, durva neveletlenség. Ilyenkor kapcsoljuk üzenetrögzítőre a telefont és visszahívjuk, aki keresett.

Ezek, és az ehhez hasonló rossz beidegződések hátráltathatnak az előrelépésben. Lehet valaki bármilyen jó a munkájában, ha emberileg nem felel meg a társadalmi elvárásoknak.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan tanuljunk könnyen idegen nyelvet?

Idegen nyelvtudásra a legkülönfélébb okok miatt lehet szüksége az embereknek. Van, aki csak hobbiból tanul …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük