Kezdőlap » Családi élet » Mit mondanak a csillagok?

Mit mondanak a csillagok?

Az asztrológia olyan, mint a sorozatok a tévében. Mindenki tagadja, hogy nézi és mégis mindenki tudja miről szól. A horoszkópot is nagyon sokan elítélik, mégis ha egy újságban van akkor nagyon sokan elolvassák. A napi- illetve a heti újságokban megjelenő pár soros horoszkóp, inkább szórakoztató, mint sem valós alapja lenne. Az asztrológia ennél sokkal több és sokkal alaposabb. A legtöbb ember, ha elolvassa a horoszkópjára vonatkozó leírást és nem azt tapasztalja, hogy illik rá, máris badarságnak gondolja. De nem lehet egy érző emberi lényt beskatulyázni.
Az asztrológiában rejlő tudás ősi. Az asztrológia a világegyetemben uralkodó rend egységességén alapszik. Technikája lehetőséget teremt arra, hogy életünk változásait a bolygómozgások ábrázolásának segítségével megérthessük, sőt egyesek szerint arra is, hogy előre jelezhessük az eseményeket. Létezik egy évre szóló előrejelzés, amelyet a születésnapra kell felállítani, és a következő születésnapig terjedő időszak eseményeire következtetnek belőle. Ez a szolárhoroszkóp, mely a Nap ciklusára készül.
A Holdciklus alapján egy hónapra is szoktak horoszkópot készíteni. Ezt a hagyomány lunárhoroszkópnak nevez. Mindig bizonyos események dátumára készítenek prognózist, majd ezt az egyén születési ábrájával vetik össze. Ez az összevetés mutatja a várható eseményeket, azok kimenetelét és szerepét az illető életében.
A születési ábra lehetőség, hogy megismerjük erősségünket, gyengeségeinket és tudjuk mikor és hogyan győzhetünk. Vagyis ezt ismerve könnyebben jutunk el saját magunk megismeréséhez. Az önismeret fontos, hogy könnyebben boldoguljunk az életben.
Ahhoz, hogy életünk során boldoguljunk, minden szükséges eszköznek birtokában vagyunk születésünk óta. Ezután az a feladatunk, hogy megismerjük eszközeinket és tudjuk, hogyan kell optimálisan használni azokat. Tehát az önismeret a fontos és nem a jövőbe látás. Sorsunkat mindig mi irányítjuk, alakítjuk. Az események választásokat kínálnak nekünk és mi döntünk.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan kezdjük újra az exünkkel?

Amikor véget ér egy kapcsolat és ilyen vagy olyan okok miatt úgy döntünk, hogy szakítunk …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük