Kezdőlap » Látnivalók » Mit láthatunk Zalaegerszegen?

Mit láthatunk Zalaegerszegen?

Zalaegerszeg, a zalai-dombságban található. A Zala kistája a Göcsej, melyet a “görcsös” , dimbes-dombos szóból kapta. A város a táj természetes központja, Zala megye székhelye. A város látványos átalakuláson ment keresztül, ami elsősorban az idetelepített iparnak köszönhető. Déli részén található a Bazita-tető, ahol áll egy 65 méter magas TV-torony, tetejében egy kávézóval. A toronyból gyönyörű kilátás nyílik a tájra.
A város történelmi magja a XVIII. században épült plébániatemplom, amely két tér találkozási pontjában áll. A falképeit Cymbal János festette. Legrégibb emléke a XVII. századi Pieta.

Az első plébánosa a templomnak Mindszenty József volt. Szemben a templommal találjuk a Göcseji Múzeumot, ahol helytörténeti és néprajzi emlékeket nézhetünk meg. Itt található a Kisfaludy Strobl Zsigmond Szoborkiállítás is. A városközpont fő utcája a Kossuth Lajos utca, ennek mentén találjuk a Dísz teret, ahol egy tulipánt utánzó szökőkút utal arra, hogy a várost gyakran említik a virágok városának.

A teret a ” Csipkeházak” zárják le. Az elnevezést az emberek találták ki, a csipkemintás erkélykorlátokról. A ház a göcseji kontyos házak vonalvezetését követi, amelyet Vadász György tervezett. Itt található egy óra, amely szintén virágot ábrázol és minden órában egy zalai népdalt zenél.
A Falumúzeum utca végén található a Göcseji Falumúzeum, és a Magyar Olajipari Múzeum, amely a táj természeti kincsének, a kőolajnak és földgáznak az olajbányászati történetét mutatja be.
Ha egy kis lazításra vágyunk, a várostól néhány kilométerre található az Aquapark és a Termálfürdő.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Visegrádi Fellegvár

A fellegvárat menedékvárként emelték, ami Mátyás korában élte virágkorát, ezt követően a törököknek esett áldozatául. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük