Kezdőlap » Lakberendezés » Mit kezdjünk az öreg bútorokkal?!

Mit kezdjünk az öreg bútorokkal?!

Mindenkinek lehetnek régi, akár megunt bútorai. De örökölhetünk is ilyeneket. Az első gondolatunk talán az, hogy meg kellene szabadulni ezektől. Gondoljuk át, mielőtt kidobjuk, elajándékozzuk, eladjuk, esetleg feltüzeljük őket! Különösen, ha valódi fa berendezési tárgyról van szó!

Természetesen szakemberek segítségével is felújíthatunk egy-egy berendezési tárgyat. Némi gyakorlással és egyéni ötlettel viszont egyedi különlegességet készíthetünk! Gyerek és előszobába, konyhába, vagy nyaralókban érdemes kipróbálni, de az iskolák régi bútorait projektfoglalkozásokon hangulatossá tehetjük. Sok oldat ad tanácsot a technikai részhez. Ezért inkább a variációkról írók. A bútorok természetesen lecsiszolhatók, átfesthetők, újralakkozhatók. Most viszont a legegyszerűbb felújításokat tekintsük át! A dequpage (ejtsd: dekupázs), vagy szalvétatechnika rengeteg lehetőséget rejt magába. Az antik hatású bútortól, a mese-figurásig minden megvalósítható. Természetesen szükség van hozzá a megfelelő ragasztóhoz és ecsethez, háromrétegű- darabonként is vásárolható szalvétához, ollóhoz, ötlethez és sok- sok türelemhez.

Megemlítem, hogy akár tapétást is felhasználhatunk, bár az igazi hatást a szalvéta adja. A szögletes formákat fel lehet oldani antik, hajlított vonalvezetés kézi felfestésével akkor is, ha eredetileg az nincs is ott. Székek támlájára, vagy ülőlapjára egy-egy szolid minta, a szekrény- félék mozgatható részeinek újra gondolása kedvenc mintánkkal, az asztalok fedőlapjainak dekorálása mind- mind kedvessé varázsolhatja az unalmas darabokat. De kivághatunk egy sablont vastag papírból, és a kivágott terület átrajzolásával, átfestésével pillanatok alatt újjászületik bármelyik bútordarab!
A témában rengeteg segítséget talál mindenki az interneten, akár ötletekben, akár kivitelezésben.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Dekorálj aluminium fóliával

Mindannyian találkoztunk már azzal a problémával, hogy szerettük volna feldobni a lakás egyes részein üresen …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük