Kezdőlap » Baba-mama » Mit készíthetünk el a babának saját kezűleg, varrógéppel?

Mit készíthetünk el a babának saját kezűleg, varrógéppel?

A várandós anyukák, különösen az elsőgyerekesek hamar szembetalálják magukat azzal, hogy rengeteg mindent kell vásárolni a baba számára. Érdemes fontolóra venni, hogy ezeknek egy jó része kisebb-nagyobb kézügyességgel és varrógép segítségével otthon is elkészíthetőek.
Ennek az alapvető feltétele, hogy legyenek otthon bőségesen olyan maradék textíliák, amiket újra tudunk hasznosítani. A legjobbak a szakadt vagy foltos, és ezért kiselejtezett ágyneműhuzatok, de kiválóan használhatóak régi pulóverek, nadrágok és nem sztreccs pamut anyagok is. Tömőanyagként viszont ezeket is lehet még használni.

A legegyszerűbb a szögletes, lapos formákat megvarrni, ilyenek például az ágyneműhuzatok, vékonyabb vagy vastagabb babapaplanok, játszószőnyegek, fejvédő a kiságyba.
Ha zsebeket is megtanulunk rávarázsolni egy ilyen szögletes darabra, akkor aranyos tárolót készíthetünk belőle.

Bonyolultabb formák a kisebb ruhadarabok, például a sapka, kicsi kesztyű, mamusz, kabátka és hálózsák. Ezekhez használhatunk polárt, ami a téli időszakban nagyon jól melegít. A hálózsákhoz közepes nehézségű textíliákat válasszunk, lehet, hogy a polár ehhez már túl meleg, az sem jó, ha a baba túlmelegszik, növeli például a hirtelen bölcsőhalál kockázatát.
Az igazán ügyes kezűek vállalkozzanak csak viszont a babakocsi és a hordozó anyagának újrahúzására. Ha használt darabokat veszünk, akkor erre mindenképp szükség lehet, hiszen a korábbi anyag megkopott, foltos, kiszívta a nap, esetleg nem tetszik a mintája. Ha a váz megfelelő, akkor elegendő, ha csak óvatosan lebontjuk a varrások mentén a huzatot, és ezt használjuk a szabásminta elkészítéséhez. A darabokat számozzuk meg, jelöljük meg, hogy hol fognak csatlakozni egymáshoz!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Miért olyan jó az anyatej a babának?

A szoptatás nagyon fontos a csecsemő számára. Kívülről olyan könnyűnek látszik. Ám nem is olyan …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük