Kezdőlap » Szilveszter » Mit kell tudnunk a szilveszterről?

Mit kell tudnunk a szilveszterről?

Szilveszterről mindenkinek a bulizás, hangoskodás, tűzijáték, pezsgő és a lakodalom jut eszébe. Végül is erről is kell szólnia, de miért is? Azt már kevésbé tudjuk, hogy mi is a története.
Ez az ünnep az év utolsó napja a következő évet ünnepeljük, és a hátra hagyjuk a múltat. Nevét I. Szent Szilveszter pápáról kapta. Nem volt mindig december 31.-én a napja, régebben ünnepelték december 24.-én is és január 6.-án is. XII. Ince pápa révén lett december 31.-e hivatalosan is az óévbúcsúztató és január 1.-je pedig az újév. Van néhány népi szokás szilveszter napján, mint például, azért is kell fent maradni éjfélig, hogy ne szakítsuk meg a folytonosságot. A hangoskodás és zajkeltés ahhoz szükséges, hogy elkergessük az ártó szellemeket az újesztendőről. A hagyomány szerint olyan lesz az elkövetkezendő esztendőnk, amilyen módon fogadjuk, ezért kell vidám társasággal és bő vacsorával fogadni, hogy jövőre a boldogság és a bőség töltse meg az évet. Azért figyeljünk arra is, hogy mit eszünk, azt tartják, hogy szárnyast nem szabad, mert hátrafelé kapar és elkaparja a szerencsénket, viszont a malac az jó választás, mivel előre felé túr. Szilveszter másnapján, tehát újévkor ajánlatos a lencsefőzelék vagy leves fogyasztása, mert bőséget teremt.
Az alakja végett, mert az aprópénzre hasonlít és minél többet eszünk belőle, annál gazdagabbak leszünk. Az a legfontosabb, hogy ne legyünk egyedül és érezzük jól magunkat, legyünk felszabadultak és boldogan vessük bele magunkat az újév adta lehetőségekbe.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mit mihez vegyünk fel szilveszterkor?

Szilveszterre készülődni nem is olyan egyszerű. De hogy trendik maradjunk ilyenkor is, nem árt tudni …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük