Kezdőlap » Hotel » Mit kell tudnunk a repülőjegyekről?

Mit kell tudnunk a repülőjegyekről?

Aki még soha életében nem repült, nem igazán fogja tudni az első jegyvásárlásakor, hogy milyen szempontokat kell figyelembe vennie. Azonban sokszor a repülőjegyen is múlik, hogy milyen lesz majd az utazásunk élménye. Természetesen minden légitársaság más-más szabályokkal rendelkezik, azonban vannak olyan általános tudnivalók, amik hasznosak lehetnek.
Általában az összes légitársaság több árat is meghatároz egy úti célra. Az egyes repülőjegyek ára több tényezőtől függ, például attól hogy mennyi szabad hely van egy adott járaton, és attól is hogy mennyi időt töltünk az adott országban, vagyis például ha legalább egy szombat estét az országban töltünk, már valószínűleg olcsóbb lesz a jegy is. Szintén kedvezőbb áron juthatunk majd a jegyhez, hogyha minél előbb foglaltatjuk le, amikor még több szabad hely van azon a járaton. Azonban ne felejtsük el, hogy az előre lefoglalható jegyek csak kevés ideig ilyen kedvezményesek, és akkor is szigorú feltételek tartoznak hozzájuk.

Hogyha előre foglaltatunk repülőjegyet, akkor kapunk majd egy e-ticketet, amit akár otthon is kinyomtathatunk, és hogyha véletlenül elveszítjük, akkor is bármikor tudjuk pótolni. Nagyon lényeges, hogy amikor lefoglaljuk a repülőjegyet, minden szükséges adatot pontosan adjunk meg, hiszen utólag már ezeken nem tudunk változtatni. Mivel a repülőjegyeket nem tudjuk átruházni, és a nevet sem tudjuk módosítani, ezért mindig ügyeljünk hogy az adataink úgy szerepeljenek a jegyen, mint a hivatalos iratainkon, hiszen ellenkező esetben nem biztos hogy felengednek a gépre. A repülőjegyet általában nem lehet visszaváltani, így hogyha nem tudunk a megfelelő időpontban utazni, akkor hogyha módunk van rá, írassuk át a dátumot, vagy elbukjuk a repjegy árát, és csak a reptéri illetéket, vagy annak egy részét kapjuk vissza.

Biztosan hallottunk már arról is, hogy minden járaton több osztály van kialakítva, aminek megfelelően a repülőjegy ára is módosul, hiszen az egyes osztályokon eltérő kiszolgálás, és kényelem vár az utasokra. Természetesen a legtöbb hely a turista osztályra van kialakítva, ide szólnak a legolcsóbb jegyek, és ezen az osztályon az utasok alap ellátást kapnak, napszaknak megfelelő étkezést, ami általában szendvicset és üdítőt tartalmaz. A business osztályra szóló jegy már többszöröse lehet a turistajegynek, azonban itt már a külön váró és a külön check-in pult is jelzi, hogy magasabb szinten kezelik az ilyen jeggyel rendelkező utasokat. A fedélzeten is vannak természetesen előnyök, hiszen kényelmesebb hely várja az utasokat, ami nagyobb helyben, jobban hátradönthető ülésben, az utaskísérők nagyobb figyelmében, és nagyobb ételkínálatban nyilvánul meg. Hogyha hosszú távra utazunk, akkor találkozhatunk több légitársaságnál is emelt szintű turista osztállyal, amely kicsivel kényelmesebb mint az ugyanilyen nevű hagyományos osztály.
A repülőjegyek osztályozásához tartozik az is, hogy milyen poggyászt vihetünk fel a gépre, ez turistaosztálynál általában 20 kilogrammnyi csomagot jelent egy fő részére.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Duisburg főbb szálláshelyei

Duisburg Németország vesztfáliai régiójában található, a Rajna és a Ruhr folyó között. Testvérvárosaként sokan Düssedorfot …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük