Kezdőlap » Divat és szépség » Mit kell tudnia egy jó bőrtisztító készítménynek?

Mit kell tudnia egy jó bőrtisztító készítménynek?

A különböző bőrtisztító szappanok, olajok, habok, krémek, tejek kínálata rendkívül széleskörű: mindenki megtalálhatja a bőrtípusának, és ízlésének megfelelő terméket. Fontos, hogy jó minőségű tisztítókészítményt válasszunk, amely eltávolítja a bőrről a szennyeződéseket, és a sminkmaradványokat, és a fellazult hámsejteket. A krémek ápoló hatása ugyanis csak akkor érvényesül, ha a bőrfelszín teljesen tiszta.

A bőrtisztítóknak képesnek kell lennie a zsíroldékony (pl. faggyú, smink), és a vízoldékony (pl. izzadságmaradványok, por) szennyeződések eltávolítására egyaránt. A készítmények többféle típusúak lehetnek. Az arclemosó tej, vagy az arclemosó krém úgynevezett emulziók: zsírból, vízből, és emulgeálószerekből összeállított keverékek. Az arclemosó olaj emulgeátort tartalmaz, ezért vízzel együtt ugyanúgy tisztít, mint a különféle emulziók. A szappanok tensidet tartalmaznak, melyek az emulgeátorokhoz hasonlóan ható, úgynevezett aktív mosóanyagok, zsíroldó tulajdonságúak.

Az arclemosó készítmények tisztító hatása mellett az is fontos, hogy ne tegyék tönkre a bőr természetes védőrétegét, védőanyagait. Teljes mértékben egyik szer sem képes érintetlenül hagyni a védőréteget, hiszen összetevőik nem tudnak különbséget tenni a bőr védelmét szolgáló zsírok, és a szennyeződések között. A bőrbarát emulgeátorok, illetve tensidek felhasználása mellett a jó minőségű arclemosók visszazsírosító, és nedvességmegkötő anyagokkal is fel vannak javítva, ezenkívül gyógynövénykivonatokat is tartalmazhatnak. A minőség mellett figyeljünk arra is, hogy bőrazonos pH-értékű, bőrtípusunknak megfelelő terméket válasszunk.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Csík bogarak

A bogarak földünk leginkább nem szeretet fajához tartoznak.Nagyon sokan félnek tőlük pedig ezeknek a kis …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük